Hundekjøring i Lofoten - kveldstur med Rieban Husky

Opplev følelsen av å styre ett hundespann.

Etter en kort instruksjon og klargjøring av hundene, drar vi ut på tur.. Utstyrt med hodelykter kjører vi rundt Malnes og Vikjorda. Med litt flaks kan vi til og med se nordlyset?

Når vi kommer tilbake til kennelen og hundene er satt tilbake på sine plasser, kan vi varme oss med en kopp kaffe/ te ved bålet.

Turen starter på Rieban Husky Malnes, ta med varme klær og sko.

Sesong: 01. Jan - 30. mars - avhengig av vær og snøforhold
Alle dager Klokken 17.00
Varighet: 2 timer

Pris: Nok 1350 per person
Min 2 pers. Maks 4 pers.
Inkludert hjemmelaget kake, te / kaffe

Malnes 50
8357 Valberg

Telefon: +47 465 91 149
E-post: riebanhusky@gmail.com

Restaurant Nyvågar

Restaurant Nyvågar finner du på kaikanten i vakre, lugne og historiske omgivelser i utkanten av Kabelvåg, kun 5km fra Svolvær.

Vi serverer gode lokale råvarer med internasjonale smaker, servert i smakfulle, ramsalte omgivelser og med ekte nordnorsk gjestfrihet! Vår kjøkkensjef Andre er en ivrig sanker i naturen slik at vi får smake på alt fra tang og tare til det beste syltetøy du kan tenke deg.
Du finner mye god fisk, lokale kjøttretter samt vellaget vegetaralternativ på vår meny.
I vår bar, Akevittloftet, (link) finner du en av Norges største akevittsamlinger. Her kan du smake akevitter fra hele verden eller prøve en drink fra vår spennende cocktailmeny.

Grupper og individuelle er velkommen til oss for lunsj eller middag. Book direkte på post@nyvagar.no eller 76069700.
Se våre åpningstider og menyer her: www.nyvagar.no

Storvågarnv. 26
8310 Kabelvåg

Telefon: +47 760 69 700
E-post: booking@nyvagar.no
Nettside: www.nyvagar.no

Hurtigbåt Svolvær-Narvik via Trollfjord/Narvik-Svolvær via Trollfjord

Opplev det beste av Ofoten&Lofoten på turen som tar deg sjøveien mellom to viktige kystbyer i Nordnorge. Turen mellom Svolvær og Narvik tar deg gjennom Lofotens vakre skjærgård og gir deg naturopplevelser du garantert går glipp av på landeveien.

Enten du starter turen fra Svolvær eller fra Narvik, får du på båtturen oppleve det beste av det arktiske landskapet i Nord-Norge. Det smale Raftsundet med sitt yrende dyreliv, majestetiske Trollfjorden og øyer, gamle fiskevær og Lofoten fra sjøsiden er bare noe av det denne turen byr på. Vi går gjennom Svellingsflaket, et landsskapsvernområde med like mange øyer som det er dager i året. I dette området ligger Risvær Brygger, og vi legger gjerne ruten innom dersom noen skal til det gamle fiskeværet. Det er også mulig å komme seg til og fra Lødingen på denne turen. For bestilling av plasser til Lødingen eller Risvær, ta kontakt på epost: booking@lsbs.no eller telefon: 941 64 089. Det er mulighet for kjøp av kioskvarer, kaffe/te, mineralvann,og snacks underveis.

Turene går hver dag untatt lørdager i sommersesongen, med avgang fra Svolvær klokken 08.30, og fra Narvik klokken 16.00.
Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med oss!

Velkommen ombord!


Psst: Vi har flere båter og opplevelser gjennom sommersesongen. Se vår nettside www.lsbs.no for mer info.
Er du i området og lurer på hva mer du skal finne på? Legg turen til Vestbygd. Offersøy Feriesenter , Voje Voyage og Den Sorte Gryte kan by på mat, overnatting og opplevelser. Anbefales!

Rinøyvåg
8412 Vestbygd

Telefon: 94164089
E-post: booking@lsbs.no
Nettside: www.lsbs.no

Sightseeingtur til Henningsvær og Hauklandstranda

Det er to ting som stikker seg ut som et “must” når man besøker Lofoten og det er de tradisjonelle fiskeværene og hvite sandstrender. På denne sightseeingturen kombinerer vi disse to og besøker Henningsvær og Hauklandstranda.

Denne guidede turen til Henningsvær og Hauklandstranda starter i fiskeværet Svolvær, hvor du møter guide og resten av gruppen. Våre profesjonelle sjåfører og erfarne guider gjør denne turen interessant og lærerik hvor du får se både Henningsvær og Hauklandstranda, og masse spennende landskap som forklarer hvorfor øygruppen Lofoten er så kjent. Vi stopper på begge stedene og vi får utforsket disse fantastiske kystlandskapene.

Henningsvær

Henningsvær er lokalisert 20 km (ca 40 minutter kjøretur) fra Svolvær. Dette tradisjonelle fiskeværet og kystsamfunnet har ca 500 fastboende. Tettstedet er bygget på toppen av et par øyer og steinformasjoner, med forbindelse til Lofoten via små bruer som kjennetegner området. På kjøreturen hit er det masse å se og få med seg.

Smale veier og fiskebåter i sentrum, i kombinasjon med små, lokale butikker, restauranter, tørrfiskproduksjon, og en meget unik fotballbane gjør Henningsvær til en idyllisk plass en må få meg seg.

Hauklandstranda

Hauklandstranda er en av Lofotens mest kjente strender og turmål, lokalisert på vestsiden i Lofoten. Vannet kan gi karibiske vibber, og i kombinasjon med det dramatiske fjellandskapet rundt er det lett å forstå den det er kåret til Norges fineste strand og et mål i seg selv for fotografer og besøkende fra hele verden.

Stranden er på sommeren en populær badestrand, blant både lokale og besøkende - på tross av lave gjennomsnittstemperaturer i vannet.

Tid: Daglig 09.00-14.00
Sesong: 1. juni - 31. august
Pris voksen: 1200 NOK
Pris barn (3-12 år): 700 NOK
Pris barn (0-2 år): Gratis
Minimum ant. deltakere: 4

Hva er inkludert
- Møtested sentralt i Svolvær
- Guidet tur til fantastiske lokasjoner i Lofoten
- Sertifisert sjåfør og erfaren guide
- Lett piknik og varm drikke
- Nøtter og sjokolade
- Gratis lån av tripod til ditt kamera (på etterspørsel)

Torget
Svolvær

Torget, 8300 Svolvær. Se etter vår salgsstand på torget i Svolvær (Nært Thon hotel).

Telefon: 99371010
E-post: support@pukkatravels.com
Nettside: http://www.pukkatravels.com

Hotellrom med sjøutsikt hos Skårungen

Hotellrom med «Lofotutsikt». Hotellet har 15 dobbeltrom og de fleste av rommene våre har fantastisk sjø- eller fjellutsikt. Hotellet har nyrenovert resepsjon, loungeområde og en restaurant som er hjertet av stedet.

Vi har vår egen konferanseavdeling med plass til 50 personer med moderne fasiliteter. Kanskje kan det inspirere og komme utenfor de vante veggene?

Skårungen ligger på det gamle Ørsvågvær som tidligere var et fiskevær med en fantastisk historie. Her bor du tett på naturen hvor du har spektakulær utsikt over havet og lofotfjellene.

Vi ligger kun 9 km fra Svolvær og 13 km fra Svolvær flyplass.

Vi ønsker at alle som kommer på besøk til oss får den samme følelsen som vi fikk første gang vi kom til Lofoten, ren kjærlighet til naturen og lokalbefolkningen som bor her. Mulighetene på Skårungen er uendelige, og beliggenheten er unik!

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Vi ligger kun 9 km fra Svolvær og 13 km fra Svolvær flyplass. Skårungen ligger 1 km unna E10 som er hovedveien i Lofoten og som har busstopp. Gangvei til Kabelvåg hele veien.

Telefon: 90 14 19 78
E-post: booking@skaarungen.no
Nettside: www.skaarungen.no

Hotellrom på Skårungen

Hotellrom med «Lofotutsikt». Hotellet har 15 dobbeltrom med mulighet for å sette inn en ekstra seng ved behov. Hotellet har nyrenovert resepsjon, loungeområde og en restaurant som er hjertet av stedet.

Skårungen ligger på det gamle Ørsvågvær som tidligere var et fiskevær med fantastisk historie. Her bor du tett på naturen hvor du har spektakulær utsikt over havet og lofotfjellene.

Vi ligger kun 9 km fra Svolvær og 13 km fra Svolvær flyplass.

Vi ønsker at alle som kommer på besøk til oss får den samme følelsen som vi fikk første gang vi kom til Lofoten; ren kjærlighet til naturen og lokalbefolkningen som bor her. Mulighetene på Skårungen er uendelige, og beliggenheten er unik!

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Vi ligger kun 9 km fra Svolvær og 13 km fra Svolvær flyplass. Skårungen ligger 1 km unna E10 som er hovedveien i Lofoten og som har busstopp. Gangvei til Kabelvåg hele veien.

Telefon: 90 14 19 78
E-post: booking@skaarungen.no
Nettside: www.skaarungen.no

Hov Camping, Hov Gård

Hov Camping ligger ved ei nydelig hvit sandstrand med utsikt over havet mot nord og midnattssola. På Restaurant Låven kan du få servert deilig mat, drikke og kaffe. Du kan leie sauna, bli med på ridetur eller ta den fine fjellturen på Hoven. Betal i resepsjonen på Låven eller ved automaten ved parkeringsplassen.

Vi har oppstillingsplasser både med og uten elektrisitet, servicehus med kjøkken, dusjer og WC.

Campingplassen ligger ved stranden på Hov og ved Hov Gård, ca 600-700 meter fra den verdenskjente golfbanen Lofoten Links.

Betal i automaten eller i restaurant Låven. Legg kvitteringen synlig for kontroll.

Inkluderer tilgang til WIFI over hele campingplassen, WC, dusj, søppeltømming og fylling av vann.

OBS: Campingen har ikke tilrettelagt for tømming av gråvann og septik.

Det er ikke mulig å forhånds bestille plass hos oss. Det er bare å komme.

Priser Camping:
Priserne gjelder for grupper om to personer og MVA er inkluderet i prisen.
Bil/campingvogn/Bobil – 250 NOK
Bil/campingvogn/Bobil med strøm – 300 NOK
Bil+telt – 250 NOK
Telt – 200 NOK
Persontillegg – 50 NOK
Langtidsleie camping bobil/campingvogn med strøm
1 uke – 1690 NOK
1 måned – 6500 NOK

Priser Parkering:
Parkering bil/bobil – minimum kr 50,-, kr 50 pr time
Parkering buss – minimum kr 250,-, kr 250,- pr time
Parkering minibuss – minimum kr 150,-, kr 150,- pr time

Dersom avgift ikke betales tilkommer et gebyr på kr 500,-

Tore Hjortsvei 471
8314 Gimsøysand

Telefon: 940 92 534
E-post: camping@hovgard.no
Nettside: https://hovgard.no/aktiviteter/camping/

Skårungen café

Vi serverer hjemmelagde kaker og smørbrød i vår koselige restaurant.

Dette er et sted for våre gjester, andre tilreisende og et sted for lokalbefolkningen.
Hvis du liker å oppleve lokal stemning, er dette et sted å dra.
Er du heldig, kan du kanskje overhøre en gammel fiskeskrøne som fortelles på nabobordet!

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

E-post: booking@skaarungen.no
Nettside: www.skaarungen.no

Havfisketurer med Lofoten Seafari

Vi kjører turene med vår 9 meter lange Benetau Baracuda charterbåt, spesialbygget for sightseeing og fisketurer.

Båten er fullt utstyrt for fiske og gir en komfortabel, stabil og sjødyktig tur. Den har en walkaround dekk med 3 seter i rorhus og 5 seter på dekk og tilbyr god plass for sightseeing og fiske. Det oppvarmede styrehuset er utstyrt med moderne navigasjonselektronikk, kjøleskap og et toalett med varmt og kaldt vann. De to Yamaha-motorene på 150 hk får deg raskt til fiskefeltene. Våre sjåfører har lang erfaring på sjøen.

HVA ER INKLUDERT? Vann på flaske, Fiskeutstyr, Flotasjons drakter, lue og hansker (Sko/støvler må kunden ha med selv), Skipper/guide samt bilder fra turen.
HVA KAN DU FORVENTE? Du er veldig velkommen til å være med på våre fisketurer i det rike vannet utenfor Svolvær/Henningsvær. Denne turen er perfekt hvis du liker et ekte fiskeeventyr. Fisket foregår med stang med snelle og dybdemåler, alt av ypperste kvalitet.
Vi opplever også nære møter med det lokale dyrelivet, som kan omfatte hvaler og havørn. Området byr også på godt fiske etter torsk/skrei, hyse, brosme, sei og makrell i sommermånedene. Fra februar til i slutten av april er det Skreien som er hovedmålet for våre turer. Deltagelse under Lofotfiske er veldig populært. Henting ved hotell

HENTING/LEVERING Denne opplevelsen tilbyr henting/levering fra hotell/oppholdssted i Svolvær, Henningsvær, Skrova, Kabelvåg og Kleppstad hvis det er en flytebrygge i nærheten. (Ikke tilpasset rullestolbrukere) De fleste reisende kan delta. Dette er en privat tur/aktivitet. Kun gruppen din kommer til å delta.

Pris fra kr9800 per gruppe (opptil 6). 3 timers turer. Kan utvides etter kundens ønske.

E-post: booking@lofoten-seafari.no
Nettside: www.lofoten-seafari.no

Bryggeriomvisning - Lofotpils

Lofotpils er Lofotens første og eneste mikrobryggeri, kjent for å brygge øl med en smak av Lofotens ville og vakre natur.

Vårt fokus er å skape kvalitetsøl som presenterer "smaken" av Lofoten. Vi mener at smaken presenteres best når vi brygger ved hjelp av det reneste vannet fra Lofoten i produksjonen av ølet vårt. I tillegg til det ferske Lofotvannet bruker vi kun de beste råvarene av malt, humle og gjær hentet fra anerkjente produsenter som deler vår lidenskap for kvalitet.

Vår guidede tur tar besøkende rundt bryggeriet hvor du vil lære alt om ølprosessen. Du vil også lære om Lofotpils historie og hvordan de spesielle vannforholdene i Lofoten gjorde det mulig å starte bryggeriet. Turen avsluttes med en ølsmaking av 5 forskjellige ølsorter.

Kapasitet på en gang: 50.
Kapasitet under en hel dag: 500.
Språk: Norsk og engelsk.
Anbefalt tid å bruke: 1:15 t.

Fiskergata 36
8300 Svolvær

E-post: post@lofotpils.no
Nettside: www.lofotpils.no

Akevittloftet på Nyvågar

Vi inviterer deg til en unik reise gjennom norske tradisjoner, kultur og historie med akevittsmakingen på Nyvågar.

En utrolig interessant verden med ulike Akevitter de fleste aldri har hørt om.
Spennende fortellinger om bruk -og metoder for framstilling av Akevitten.
Akevittloftet har en helt spesiell atmosfære som bare må oppleves.
Vi tilbyr en smak av utvalgte akevitter blant ca. 300 ulike sorter som utgjør en av verdens største samlinger.
Vi har laget en spennende Cocktail meny basert på Akevitten og med koselig interiør , nydelig utsikt over Vestfjorden ligger alt til rette for den perfekte aften.
Vår koselige restaurant, (hyperlink), serverer hjemmelaget og kortreiste retter som en perfekt avslutning på besøket hos oss.
Sjekk våre åpningstider her : www.nyvagar.no Akevittloftet kan også bookes til private selskaper

Storvågarnv. 26
8310 Kabelvåg

Telefon: +47 760 69 700
E-post: booking@nyvagar.no
Nettside: www.nyvagar.no

Camping Skårungen

Camping Skårungen - Din base I Lofoten. Vi har et fantastisk anlegg med teltplasser ved egen strand, bobilplasser med utsikt over sjøen og pioneer huts. Sanitæranlegget ble nyoppusset i 2020. Anlegget har også nyoppusset resepsjon og restaurant.

Her på Skårungen er det muligheter for hele familien. Vi har lekeplass, egen sandstrand, utleie av SUP og sykler. Fra Skårungen er det kort vei til fine toppturer som egner seg for alle uansett alder og nivå, slik som: Tjeldbergtind og Glomtind.

Skårungen ligger på det gamle Ørsvågvær som tidligere var et fiskevær med fantastisk historie. Her bor du tett på naturen hvor du har spektakulær utsikt over havet og lofotfjellene.

Vi ligger kun 3 km vest for Kabelvåg sentrum og 9 km til Svolvær. Gangvei hele veien til Kabelvåg og Svolvær.

Bare fantasien din kan sette grensene for hva du kan utforske på dette området. Ta med deg utstyret ditt og opplev fantastiske dager med snorkeling i det turkise havet, klatring i fjellene, topptur i nordlyset, sitte på stranden og se på midnattssolen eller og oppleve havet koke under skreisesongen.

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Vi ligger kun 3 km vest for Kabelvåg sentrum og 9 km til Svolvær. Sentral beliggenhet i Lofoten og perfekte utgangspunkt for å kunne oppleve hele Lofoten. Vi er plassert 1 km unna hovedveien i Lofoten, E10. Dette gjør det enkelt å komme til til og fra. Gangvei til Kabelvåg og Svolvær.

Telefon: 90 14 19 78
E-post: booking@skaarungen.no
Nettside: www.skaarungen.no

RIB tur til Trollfjorden på sommeren med RIB-Lofoten

Trollfjorden er det reisemål som blir besøkt av flest turister i Lofoten om sommeren.

Fjorden er en sidearm av Raftsundet og ligger lengst øst i Lofoten på Austvågøya. Og kanskje får du også sett den majestetiske havørnen på nært hold. Fjorden er 2 km lang og bare 100 m bred ved innløpet. Omkranset av 500 m høye fjellsider som stuper rett ned i fjorden.


8300 Svolvær

Oppmøte 15 minutt før avgang ved turistinformasjonen i Svolvær, Torget 18.

Telefon: +47 90 41 64 40
E-post: post@rib-lofoten.com
Nettside: www.rib-lofoten.com

Rorbu hos Skårungen

Nyrenoverte rorbuer med en spektakulær utsikt over havet og Lofotfjellene. Hver rorbu er på 35 m2 og har to soverom med soveplass til opptil fem personer.

Hver rorbu inneholder to soverom. Ett soverom har en dobbeltseng og ett soverom har en køyeseng for familien. Kjøkkenet er fullt utstyrt med alt du trenger for å tilberede dine egne måltider. Nyoppusset bad med toalett og dusj. Rorbuene ligger ved sjøen med egen balkong over sjøen.

Skårungen ligger på det gamle Ørsvågvær som tidligere var et fiskevær med fantastisk historie. Her bor du tett på naturen hvor du har spektakulær utsikt over havet og lofotfjellene.

Vi ligger kun 3 km vest for Kabelvåg sentrum og 9 km til Svolvær.

Bare fantasien din kan sette grensene for hva du kan utforske på dette området. Ta med deg utstyret ditt og opplev fantastiske dager med snorkeling i det turkise havet, klatring i fjellene, topptur i nordlyset, sitte på stranden og se på midnattssolen eller og oppleve havet koke under skreisesongen.

Skårungen, din base i Lofoten.

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Vi ligger kun 3 km vest for Kabelvåg sentrum og 9 km til Svolvær sentrum. Skårunge ligger 1 km unna hovedveien i Lofoten, E10 hvor det er busstopp. Gangvei til Kabelvåg.

Telefon: 90 14 19 78
E-post: booking@skaarungen.no
Nettside: www.skaarungen.no

Turguide Lofoten- på tysk

50 flotte turer i verdens vakreste øyrike.

Boka guider deg til de flotteste turopplevelsene du kan ha i Lofoten, fra øyrikets høyeste topp Higravstinden til Skomvær fyr, helt ytterst i Røst.

Pb. 210
8301 Svolvær

Telefon: 76069800
E-post: booking@lofoten.info

Lofoten Arctic Hotel (Skata)

Velkommen til verdens mest berømte fiskevær Henningsvær. Her tilbyr vi overnatting på Lofoten Arctic Hotell, et hotell på bryggekanten.

Opplev å bo på det gamle fiskemottaket som nå har blitt til hotell. Vi har bevart den gamle stilen på brygga utvendig for å gi gjestene en ekte Lofotopplevelse. Her kan du våkne og se havet, fjellene, rorbuer og fiskehjellene fra alle rommene. Om vinteren kan dere se fiskebåtene tøffe forbi til en hard dag på fiskefeltene, eller er på tur til kai for å levere dagens fangst.

Lofoten Arctic Hotel ligger i verdens mest berømte fiskevær Henningsvær, her har vi et hotell på bryggekanten, og vårt andre hotell (Knusarn) ligger midt i hjertet av Henningsvær.
Begge våre hotell består av en skjønn blanding av gammel og ny stil.

Fra vår restaurant på bryggekanten er nærheten og utsikten til havet og naturen så majestetisk at det
ikke kan forklares med ord, men må oppleves. Det er i disse omgivelser frokosten inntas om morgenen. Alle rom har bad, dusj og det er WI-FI og TV på alle rom.

Henningsvær ligger i Vågan kommune, 27 km fra lofotens hovedstad Svolvær.

Svolvær har daglig anløp av hurtigruten og hurtigbåt fra Bodø, samt flyplass.

Der er 3 timers kjøretur til Harstad/Narvik Lufhavn Evenes som har flere daglige direkteruter til og fra Gardermoen.

Sauøya 2
8312 Henningsvær

Telefon: 76 07 07 77
E-post: booking@lofotenarctichotel.no
Nettside: www.lofoten-arctic.no

Fisketur fra Svolvær med XXLofoten

Opplev Lofothavet med oss i XXLofoten og fang din egen fisk om bord vår autentiske fiskeskøyte. Vårt erfarne mannskap er ditt vertskap på vår 3-timers fisketur fra Svolvær.

Vi ønsker deg velkommen til en tradisjonell fisketur på Lofothavet der du både vil høre historier om Lofoten og fiske. Konseptet vårt inkluderer havfiske med juksahjul. Fiske i Lofoten varierer stort avhengig av sesong og årstid og under det tradisjonelle Lofotfisket, som varer fra slutten av februar til april, er det skreien vi fanger. På sommeren får vi andre fiskeslag som sei, hyse, makrell og kysttorsk. MS Symra er det du forbinder med en tradisjonell fiskebåt, og damen rundet faktisk 100 år i 2017. En komfortabel båt som er konstruert for nettopp Lofotfisket. Den er vernet av riksantikvaren, og er sertifisert for 38 passasjerer.

En fisketur med XXLofoten
Du møter opp i Svolvær havn 15 min før avgang, og blir ønsket velkommen av vårt vertskap og mannskap. Vårt mannskap er erfarne fiskere og kjenner havet som sin egen baklomme. Det gis god informasjon om hva vi kan forvente av dagen, sikkerheten om bord og opplæring i bruk av fiskeredskaper og annet utstyr. Vi setter kursen ut fra Svolvær, forbi fiskerkona, og går til de fiskefeltene vi av erfaring vet kan gi god fangst etter årstid og sesong. Det er 10 fiskeplasser om bord, og våre gjester må derfor påregne å dele fiskeplassen sin med andre fiskere på denne turen. Men ingen fare – du vil nok være godt fornøyd før vi setter kursen tilbake til havn. Og fangsten? Den lærer vi deg å filetere om bord, og selvsagt får du også ta den med deg hjem om du ønsker.

Hvem passer denne turen for?
Vi har laget denne turen for deg som ønsker å oppleve Lofothavet, og som vil prøve fiskelykken. Vi kan ikke garantere fangst, men vi gjør vårt ytterste for å finne gode fiskeplasser. Båtturen i seg selv er en opplevelse om du er interessert i natur, fotografi og historie utover fiske. Ingen turer er like, vi ser ofte havørn og andre fugler på våre turer. 

Dette er inkludert:
- Egnet fiskeredskap
- 3 timers fisketur
- Fiskeguide

Anbefalinger for å få den beste opplevelsen:
Lofotværet kan variere sterkt fra dag til dag, og det er noe av sjarmen med vårt øyrike. Ullundertøy innerst kroppen som isolerer og puster anbefales. Ta fleecejakke, ullgenser eller annen mellomlagsjakke med i en sekk. Fottøy, hansker og lue bør du ha med deg også på sommerfiske.

J.E Paulsens gate 9
8300 Svolvær

Avreisested er ved vårt aktivitetssenter i Svolvær havn, nærmere bestemt adresse J.E Paulsens gate 9, 8300 Svolvær

Telefon: 916 555 00
E-post: booking@xxlofoten.no
Nettside: www.xxlofoten.no

Turguide Lofoten-10 nye turer

Turguide Lofoten med 60 flotte turer i verdens vakreste øyrike.

Boka guider deg til de flotteste turopplevelsene du kan ha i Lofoten, fra øyrikets høyeste topp Higravstinden til Skomvær fyr, helt ytterst på Røst.
Her finner du turer for alle med varierende vanskelighetsgrad. I tillegg til fotturer har boka forslag til andre fartsfylte aktiviteter og annen generell informasjon om Lofoten.

Fisketur i Midnattsol - Svolvær & Henningsvær med Go2Lofoten

Bli med på tur i midnattsolens rike! Midnattsolen er et fantastisk naturfenomen, som kan observeres om sommeren, nord for Polarsirkelen.

Når midnattssolen har beveget seg til sitt laveste over horisonten, kan du oppleve et utrolig fargespill som kan ta pusten fra de fleste!

I tillegg har du muligheten til å fange din egen fisk, mens du nyter den vakre utsikten mot midnattsolen.

Du vil få god veiledning av vårt mannskap, både når det gjelder utstyr,
sikkerhetsprossedyrer og om turen for øvrig. Før turen blir det gitt en kort brief om sikkerhetsrutinene.

Flytedresser, redningsvester og fiskeutstyr lånes ut.

Daglig avgang fra Svolvær og Henningsvær.

Varighet: 3 timer

Voksen: 900,-
Barn: 750,-Innstadvika 22
8300 Svolvær

Telefon: +47 94 09 32 64
Nettside: www.go2lofoten.com

Reinebringen (448 moh.)

En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune.

Foto: @isabellaeinarsen

Informasjon om Reinebringen

Varighet: ca 1-2 timer.

Høyde: 448 moh.

Sesong: mai - september.

Vanskelighetsgrad: middels vanskelig.

Helling: ca. 45 grader.

Distanse: 2 km tur/ retur.

Startpunkt: Reine ytre havn.

Foto: Kristin Folsland Olsen - visitnorway.com

Turbeskrivelse

Som alltid går en på eget ansvar i fjellene i Lofoten, så hold deg på stien og se deg for. Selv om turen til toppen går på sherpatrapp, er det likevel en bratt og til dels krevende tur å gå. Du følger trappene som troner oppover den bratte fjellsida, og ønsker du å ta en pust i bakken, er det bygd inn mange fine stoppesteder underveis før man tar fatt på de siste meterne. Trappen stopper ca. 150 meter før toppen, så her må du gå veldig forsiktig og se opp før løse stener. En stein som ved et uhell settes i bevegelse og ruller ned fjellsiden, risikere å skade andre turgåere på stien under. Turen er ikke anbefalt for små barn, og av sikkerhetshensyn frarådes det på det sterkeste å gå turen i vinterhalvåret.

Reinebringen er langt ifra et av de høyeste fjellene i Lofoten, men utsikten fra toppen er kjent for å være en av de mest fabelaktige. Dette er en favoritt blant de fleste og du vil raskt forstå hvorfor når du kommer til toppen. Sett deg ned og nyt utsikten over pittoreske Reine og ville fjorder og fjell. Det kan også anbefales å gå turen under midnattssolsesongen i Lofoten, for den er om mulig enda mer vakker da. Turen er utrolig populær både blant fastboende og ikke minst for turister.

Det er viktig å ha gode sko, drikkeflaske med vann og vindtett jakke. Et ekstra sett tørre klær er også å anbefale. Glem heller ikke fulladet batteri, slik at du får minnene med deg hjem, men husk å nyt øyeblikket!

Det er lurt å besøke fjellets Facebookside for oppdatert informasjon eller en lokal turist informasjon  i tilfelle stien blir stengt. Per januar 2020, hadde fjellet 1566 trinn og flere sittebenker opp den vakre steinsettinga. Du kan lese mer om Reine og nærområdet på Wikipedia.

Parkering

Om du ønsker å ta turen opp hit, og kommer med egen bil – må du parkere på Reine Ytre Havn. Her starter turen og du går gjennom sentrum av vakre Reine til Reinehalsen og videre langs E10 mot Å. Følg den gamle veien på yttersiden av tunellen. På venstresida av autovernet går det en sti som fører til den gamle veien på yttersida av tunnelen. Kommer du med buss er nærmeste busstopp «Reine kryss (Moskenes)».

Andre nyttige tips

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en ansvarlig gjest, kan du lese mer om her. 

Spørsmål ofte stilt om Reinebringen

Stemmer det at det kan gå ras?

Ja, det stemmer at det kan gå ras i fjellet, det gjenstår ca 150 trinn til trappa er helt ferdig og vi ber derfor om alle utviser forsiktighet og se opp for løse stener.

Det står at Reinebringen er stengt flere steder, stemmer dette?

Reinebringen har vært stengt tidligere år på grunn av arbeid med stien i fjellet. For oppdatert og korrekt informasjon om status på Reinebringen bør en bruke Facebook-siden til Reinebringen.

Kan jeg gå turen hvis jeg har høydeskrekk? 

Enkelte partier kan oppleves luftig, og selv om det er trapp, er turen middels krevende.

Når skal de siste trinnene være ferdig? 

Reinebringen stenges når de siste trinnene bygges, men dette blir ikke før til høsten 2022 på grunn av koronaviruset. Oppfordrer alle til å følge med på reinebringen sin Facebook-side for oppdatert info 

Passer turen for barn? 

Turen kan passe for ungdom som ikke har høydeskrekk. Vi vil ikke anbefale turen for små barn.

Hov Sauna - under Midnattsolen

Det er Saunatid!

Hov Sauna har kapasitet til 12 personer. Prisen er for 2 timer av gangen og må bookes på forhånd. Vi varmer opp saunaen for deg, og du har eget toalett og dusj ved saunaen som følger med i leien. Det er også veldig populært å ta et forfriskende bad i havet rett ved saunaen om du trenger avkjøling!

Kontakt oss for lengre leietid og for større grupper.

Priser
Kr 200,- pr person inkludert håndkle.

Ekstra håndkle kr 50,-.

Minimum 2 personer

Tore Hjortsvei 471
8314 Gimsøysand

Telefon: +47 94 09 72 71
E-post: laven@hovgard.no
Nettside: www.hovgard.no

Arctic SUP – Guidet tur

Er du klar for å nyte Lofoten på en litt mer alternativ måte? Et «must do» i sommer!

- Krystallklart vann og nydelig natur
- Opplevelse og mestring
- Energipåfyll

Utforsk Lofotens kyst fra et standup paddleboard på denne guidede turen i vakre Stamsund.

Stamsund har en flott skjærgård med mange muligheter for spektakulære opplevelser.

Aktiviteten passer for alle aldre og erfaringsnivåer og er en perfekt måte å nyte tiden med venner og familie på i vannet.

Praktisk informasjon:
Møt i resepsjonen på Skjærbrygga ca. 15minutter før turstart.

Vi deler ut våtdrakter for de som ønsker og alt annet utstyr.

Turen starter med en introduksjon til Stand Up Padling, en demonstrasjon av riktig teknikk, sammen med sikkerhet og redningstiltak før vi tar turen ut i skjærgården.

Vi padler først i nærheten av land til i gruppen er trygge på sitt padlebrett. Guiden vil assistere deg underveis på turen.

Det er en enkel, nydelig tur som er spesielt designet for å tilfredsstille alle padlere, familier, par i alle aldre og vennegrupper.

Nyttig å vite:
Vanskelighetsgrad: Begynner/Litt øvet
Aldersgrense: 16 år.
Barn under 16 år kan delta i følge med voksen, ta kontakt.
Oppmøtested: Resepsjonen Skjærbrygga, Stamsund
Oppmøtetid: 15 minutter før turstart (for utdeling og påkledninga av drakt.)
Lengde: 2.5 t
Språk: Norsk / English
Min/maks personer: 3/9

Hva med å benytte deg av varm badstu etterfulgt av lokal mat og god drikke
på Skjærbrygga etterpå?

Inkludert:
 Erfaren guide
 20 minutters intro og 1.5-2,5 timer SUP langs Lofotens kyst
 Omkledningsrom
 Komplett padleutstyr
 Flytevest
 Våtdrakt
 SUP-brett
 Varm dusj etter SUP

Ta med:
 Handkle, og dine nødvendige toalettsaker for varm dusj etter SUP
 Solbriller
 Vann
 Badetøy
 Klær etter forholdene og et skifte
 Fottøy som kan bli vått

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Nesland – Nusfjord til fots

Barnevennlig vandretur mellom to historisk kjente fiskevær

- Besøk to historiske fiskevær
- Nyt en lokal lunsj i Unescos verdanarvlistede Nusfjord
- Praktisk henting og levering i Leknes sentrum eller ditt overnattingssted på Vestvågøy
- Lær historien om Lofoten og områdene vi besøker fra vår erfarne guide

Nusfjord og Nesland - to steder du absolutt bør besøke når du ferierer i Lofoten. Det fine er at det er en naturskjønn tursti som forbinder dem begge!

Turen mellom disse fiskeværene blir for mange unødvendig lang eller praktisk utfordrende, da det krever at man må gå rundtur eller at man har transport på begge sider.

Denne guidede turen er tilpasset deg som ønsker den flotte naturopplevelsen, men som samtidig vil ha komfort, eller som vil ha et familievennlig alternativ til toppturer.

Vi tar deg med fra leknes til Nesland i minibuss. Derfra vandrer vi den naturskjønne stien langs kysten av Flakstadøya.

Både Nusfjord og Nesland har historie som stammer flere hundre år tilbake i tid og stien har blitt brukt av fiskere enda lengre.

Denne turen er spesiell, hovedsakelig på grunn av det ville landskapet. Noen steder fører stien langs strandpromenaden med fantastisk utsikt over havet, fjellene rundt, enorme steinblokker og klipper. Det er pene blomster og vegetasjon å observere underveis! Sist, men ikke minst, disse to fiskeværene er en drøm for fotografer!

Nusfjord er en av de eldste og autentiske fiskeværene i Lofoten og er listet på UNESCOs verdensarvliste.

Som belønning etter endt tur, nyter vi en god lunsj i Nusfjord før skyssen henter oss og kjører tilbake til Leknes.

Vi har ordnet skyssen for deg og alt du trenger å tenke på er å kose deg på tur.

Praktisk Informasjon:
- Vanskelighetsgrad: Lett/ Moderat.
- Det er en kjetting et sted og en stige et annet, de fleste klarer denne turen. Anbefaler barn over 5 år.
- Klokkeslett: 09.00 fra Leknes, 09.15 Solsiden brygger Ballstad, 09.30 Skreda
- Lengde: 6 timer totalt inkludert transport, vandring ca 1.5-2 timer, lunsj og tid i Nusfjord.

- Språk: Norsk / English

- Min/maks personer: 5/6
(Om familie, kan det være flere i samme minibuss.)

- Minimumsalder: 4-5 år (foreldre må vurdere etter barnets erfaring og fysikk)

- Oppmøtested: Utenfor Leknes turistinformasjon/Meieriet bibliotek (pick up: Solsiden brygge Ballstad, Skreda Rorbuer)

- Turen kjøres kun dersom det totalt er 5 deltakere. Eventuell bestilling refunderes dersom turen ikke kan gjennomføres.

- Barn under 6 år er gratis.

Inkludert:
- Transport fra og til Leknes
- Erfaren og lokalkjent guide
- Varm lunsj og kaffe
- Inngang i Nusfjord.

Valbergveien 851
8357 Valberg

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

RIB tur til Trollfjorden på vinteren med RIB-Lofoten

Trollfjorden er også vinterstid den opplevelsen som mange turister i Lofoten vil få med seg.

Fjorden er en sidearm av Raftsundet og ligger lengst øst i Lofoten på Austvågøya. Og kanskje får du også sett den majestetiske havørnen på nært hold. Fjorden er 2 km lang og bare 100 m bred ved innløpet. Omkranset av 500 m høye fjellsider som stuper rett ned i fjorden.

Fiskergata 36
8300 Svolvær

Telefon: +47 90 41 64 40
E-post: post@rib-lofoten.com
Nettside: www.rib-lofoten.com

Havørn Safari i RIB til Trollfjorden med Go2Lofoten – 100% Lokal familiebedrift!

Bli med på en fantastisk tur fra Svolvær til Trollfjorden i RIB, og opplev Lofotens skjærgård med stupbratte fjell, holmer og skjær!

Trollfjorden er den mest besøkte turistattraksjonen i Lofoten sommerstid.


De hurtiggående rib-båtene gjør at våre gjester
får sett mye på kort tid. Vi gjør flere stopp underveis
hvor vi bl.a orienterer oss geografisk som historisk.

Brødrene Hanssen er født og oppvokst i Svolvær. Vi kjenner området godt, og med vår lokale kunnskap vil vi også fylle turen med lokal historie og kunnskap – historie fra nåtid og helt tilbake til vikingetiden!

Denne ferden er rik på historier og opplevelser!

Forutenom den dramatiske naturen, er Trollfjorden også kjent for Trollfjordslaget som er meget sentralt i nordnorsk fiskerihistorie. Historiene om Trollfjorden har fasinert og inspirert
en rekke kjente forfattere og kunstnere, slik som f.eks. Johan Bojer, med boken «Den siste viking», og maleriene til kunstmaler Gunnar Berg.

På denne nydelige turen til Trollfjorden vil vi kunne møte den majestetiske Havørna.
Dette området har en stor andel Havørn, og med et vingespenn som kan komme opp i hele 2.65 meter, er dette Nord-Europas største ørn!
Vi har alltid med fisk, så sjansene er alltid gode for å få oppleve ørna på nært hold!

Er vi heldige kan vi også se hval, niser, brugder og sel.

Denne turen er godt egnet for hele familien!

Hvis du ønsker en privat tur eller en gruppetur tilbyr vi også dette hele året, på forespørsel.

Er du gravid eller har ryggproblemer anbefales du andre fine opplevelser i Lofoten.

Vi har varmeflytedrakter, flytevester, hansker, briller for vindtrykk mot øynene, samt luer.
Vi anbefaler varme klær forøvrig på kroppen utenom sommersesongen.

På senhøst, gjennom vinteren og tidlig vår kan vinden virke nokså brutal mot utsatt hud i ansikt og på hender. Vi tilbyr derfor hjelmer med heldekkende visir og vinterhanskerVoksen: kr 750,-
Barn: kr 500,-


Turen har en varighet på 2 timer

Sted: Sjømannsgata 5, 8300 Svolvær

Oppmøte 30min før avgang ved vårt lokale i Sjømannsgata 5
Avgang fra flytebryggen som ligger rett nedenfor.

Innstadvika 22
8300 Svolvær

Telefon: +47 94 09 32 64
E-post: go2lofoten@mail.com
Nettside: www.go2lofoten.com

Guidet midnattsoltur til Himmeltinden

Bli med oss på en uforglemmelig kveldstur med spektakulær utsikt!

Vår lokalkjente og erfarne guide tar deg med fra havnivå og opp til Vestvågøys høyeste fjell på utrolige 931 m.o.h.

Perfekt for deg som er aktiv, har Fjelltur i Lofoten på din Bucket list, men føler deg tryggest med en veiviser. Her får du en spennende tur, med tryggheten av en kjent veiviser med masse kunnskap om Lofoten.

Denne noe krevende turen tar ca 5 timer opp og ned. Turen er ikke teknisk vanskelig å gå, men kan være tidvis bratt.

Hovedtoppen på 964 m.o.h. er avstengt (radaranlegg). Vi går til fortoppen og utsikten kan ikke beskrives med ord.

Himmeltinden gir utsikt over storhavet og yttersiden av Lofoten og er perfekt for å kunne se midnattssola og solnedgangen. Du får også utsikt over bygdene Uttakleiv og Haukland og de vakre hvite sandstrendene.
Vi avslutter med en forfriskende dukkert i havet for den som vil.

Tungt - men flott!
«Turen er tung, som å gå i en veldig lang og bratt trapp... men aldri skummel. Ingen farlige partier, så kan trygt gås også om man har høydeskrekk. Fantastisk utsikt!»

Mange pauser
«Fantastisk tur! Vi fikk med oss gutta våre på 10 og 12 år, med nok mange kakao og kvikklunsj-pauser. Flott terreng å gå i. En vanvittig vakker utsikt verdt strevet opp de 931 m. Anbefaler å ha m staver for den som sliter m knær. Ta med ekstra klær, alltid godt å få på tørt tøy og litt ekstra på toppen, og ofte blåser det på toppene»

Den flotteste utsikten
«Den fineste fjelltoppen i Vest-Lofoten. Bratt opp, men du belønnes med nydelig, vakker utsikt allerede fra starten av turen.
Må oppleves!»


Praktisk Informasjon
Vanskelighetsgrad: Hard/aktiv
Inkludert: Lokal og erfaren guide, Bilde og forfriskning på toppen.
Klokkeslett: 19.00- ca. 00.00.
Lengde: ca. 5 timer
Språk: Norsk / English
Min/maks personer: 3/10
Minimumsalder: 10 år ledsaget av en voksen.

Du må like å gå i fjell og du bør ha godt fottøy.
I sekken bør du ha med mat, drikke og ekstra tøy.
Været i Lofoten skifter raskt. Ha alltid med ekstra klær selv om det er varmt.
Oppmøtested: Parkeringsplassen på Haukland Strand 15 minutter før avgang.

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Båtutleie i Lofoten - Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge

Ønsker du å leie båt i Lofoten? På Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge på Ballstad har vi utleie av gode stødige båter som bringer deg raskt til de gode fiskeplassene overalt i Lofoten! Båtene er meget godt egnet for havfiske i Lofoten. De har høye rekker, og er stødige i vær og vind. De har fastmontert GPS og ekkolodd. Vi tilbyr utleie av diverse fiskeutstyr, flytedresser og redningsvester til både voksne og barn. Inne på brygga har vi lagt til rette for sløying og filetering, i tillegg til gode frysemuligheter. Ønsker du fisketur med skipper, så ta kontakt! Flere av våre ansatte er aktive fiskere, og kan ta med gjester på havet i fiskebåten "Hemmingodden Jr".

Vi har til sammen 7 båter til utleie i ulike prisklasser.

Info om båtene:
To Kaasbøll 24 fot’s aluminiumsbåter med 150 hk motor, GPS/ekkolodd, 2oo liter bensintank.
To Kaasbøll 20 fot’s aluminiumsbåter med 100 hk motor, GPS/ekkolodd, 120 liter bensintank
Tre Øien 20 fot’s plastbåt med 70 hk motor, GPS/ekkolodd, 2 stk bensintanker a 25 liter.

Krav: Er du født etter 1.1.1980 må den som fører båten ha båtførerbevis.

I ruskevær kan alternativet være å bli med større båter med skipper, som fiskebåten ”Hemmingodden Jr”. Denne båten benyttes til yrkesfiske med line. Den er 35 fot, og kan ta med inntil 10 personer på fiske på Lofothavet.

Etter endt fiske kan vi tilby gode innendørs fasiliteter for rensing og skjæring av filet. Vi har også store frysebokser til hver enhet.

Det berømte Lofotfisket pågår fra februar til april hvert år. Da kommer skreien fra Barentshavet og inn til Lofoten for å gyte. Fra mai og utover er det også andre fiskeslag i nærområdene. Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge på Ballstad, er et meget godt utgangspunkt for all type fiske. Det er kort vei til de gode fiskeplassene - med mulighet for å fiske både torsk, kveite, uer, sei og steinbit. Både Vestfjorden, Moskenesstraumen, Nappstraumen og Buksnesfjorden ligger alle en kort båttur unna. Er vinden for sterk det ene stedet, er det alltid mulig å finne ly ved et annet sted.

Vi har værforbehold på all båtutleie og turer på havet.

Oppsåttveien 10-12
8373 Ballstad

E-post: booking@hemmingodden.no
Nettside: www.hemmingodden.no

Snorkling i krystallklart arktisk vann

Opplev livet under vann. Turen går i store gummibåter ut fra Henningsvær.

Opplev det fantastiske livet under havflaten i Lofoten.

Sola skinner døgnet rundt og vannet er krystallklart. Med 20 meters sikt i vannet får du perfekte forhold for både snorkling og dykking.

Havet vrimler av fisk som bl.a. makrell og sei, krabber, sjøanemoner, osv. Man har registrert mer enn 100 forskjellige arter fisk i havområdet rundt Lofoten.
Vi tar deg med til de vakreste stedene i nærheten av Henningsvær. Turen varer ca. to timer.

- Vi skaffer alt av profesjonelt utstyr, men man kan ta med seg sitt eget utstyr hvis man ønsker det.
- Ingen krav til erfaring, instruksjoner vil bli gitt.
- F.o.m. 10. juni t.o.m. 15. august går vi ut kl. 11:00 hver dag med våre gummibåter fra Henningsvær.
- Varighet 2 timer. Minimum antall deltakere – snorkeltur: 4.
- Vi gir all nødvendig informasjon, samt en briefing om sikkerhet før turen starter.
- Tørrdrakt, maske og snorkel er inkludert i prisen.

Pris Voksen kr. 950.- pr person Barn (under 12 år) kr. 750,-

Lofoten Opplevelser AS
8312 Henningsvær

Telefon: 76075001
E-post: post@lofoten-opplevelser.no
Nettside: www.lofoten-opplevelser.no

Lag økologisk ost med ostebonde i Lofoten denne sommeren!

Vi, Hugo og Marielle, er ostebønder og har vårt eget ysteri på fantantiske Saupstad i Lofoten. Lofoten Gårdsysteri ønsker små og store velkommen til å yste sin egen ost.

Vi tilbyr en innføring i ysting og hyggelig samtale om økologisk drift på gården. Det blir også tid til å besøke geitene våre.

Inkludert er økologisk kaffe eller te med et utvalg av gårdens egenproduserte oster og hjemmelagde knekkebrød.

Kl 13.00 – ca kl 15.30

Maks 10 personer

Kr 600,- per person.

Oppmøte i vår gårdsbutikk ved Lofoten Gårdsysteri på Saupstad, Vestvågøy (på vei mot Unstad) Følg Hanemerke fra E10 mot Unstad og følg skilt med Lofoten Gårdsysteri til gården , 3 km før Unstad

Velkommen skal dere være!

Saupstad
8360 Saupstad

Telefon: +47 950 82 958
E-post: lofoten-gardsysteri@online.no
Nettside: http://www.lofoten-gardsysteri.no

Ridetur under midnattssola - turridning på islandshest i Lofoten

Hov ligger på yttersiden av Lofoten vendt mot nord og midnattssola! Fra mai til august tilbyr vi rideturer på natten under det magiske lyset fra midnattssola. Vi rir på hvite strender og opplever vakkert landskap fra hesteryggen!

Hov ligger på yttersiden av Lofoten vendt mot nord og midnattssola. Fra mai til august tilbyr vi rideturer på natten under det magiske lyset fra midnattssola. Vi rir på hvite strender og opplever vakkert landskap fra hesteryggen. På de fleste turene ser vi havørn og flere andre sjøfugl. Vi kan også se spekkhuggere om vi er heldige. Det er noe spesielt med å være ute i naturen ved midnatt, noe magisk. Vi besøker Hovshula hvor vi får servert varm drikke ved midnatt før vi rir hjem til gården.

Når: Mai – August, kl 22 – 24
Hvem: Nybegynnere og øvede, enkeltpersoner og grupper.
Pris: 1090,- per/pers. Min 2 deltakere.
Varighet: ca 2 timer.

Alle turer:
Vi finner en hest som passer til deg. I prisene over inkluderer fri bruk av støvler, hjelm og yttertøy til de som trenger det. For alle turene tar vi værforbehold da vi setter sikkerheten først. Er værforholdene for dårlige vil vi sette opp en ny tur på et annet tidspunkt.

Les mer om våre vilkår og betingelser her: https://hovgard.no/rideturer/vilkar-og-betingelser/

Hov Gård ligger ved stedet Hov på Gimsøy midt i Lofoten. Dette er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes. Følg E10 og ta av ved Sundklakkbrua på Gimsøy. Gården ligger sentralt i Lofoten, med under en times kjøring til de fleste overnattingsanleggene og attraksjonene. Vi tilbyr transport tur/retur fra torget i Svolvær og i Henningsvær for kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Halvdagstur til Vinjestranda - Turridning på Islandshest i Lofoten

Vi starter på Hov og rir i frisk tempo over vikingveien og raet på Gimsøy. Ved sluttet av veien tar vi av på en gammel gårdsvei og ender opp ved den flotte hvite stranda på Vinje der vi har mulighet att ri langt og fort. Vi tar lunsjpause på det lokale koselige kafeen på Vinje før vi rir tilbake mot Hov.

Vi starter på Hov og rir i frisk tempo over vikingveien og raet på Gimsøy. Ved sluttet av veien tar vi av på en gammel gårdsvei og ender opp ved den flotte hvite stranda på Vinje. Vi tar lunsjpause på det lokale kafèet vid Vinje innen vi rir tilbake mot Hov. Her får man muligheten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har.

Når: Hele året.
Hvem: Øvede og erfarne, enkeltpersoner og grupper. Krever god balanse på hest.
Pris: Kr 1490 per/pers inkludert lett lunsj og varm drikke. Min. 2 deltakere
Varighet: 4 timer

Våre vilkår og betingelser: https://hovgard.no/rideturer/vilkar-og-betingelser/

Vi henter og leverer fra torget i Svolvær og Henningsvær. Kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Etter rideturen anbefaler vi deg å nye et deilig måltid på restaurant Låven på Hov Gård: https://hovgard.no/laven-pa-hov/

Hov
8314 Gimsøysand

Hov Gård ligger ved stedet Hov på Gimsøy midt i Lofoten. Dette er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes. Følg E10 og ta av ved Sundklakkbrua på Gimsøy. Gården ligger sentralt i Lofoten, med under en times kjøring til de fleste overnattingsanleggene og attraksjonene. Vi tilbyr transport tur/retur fra torget i Svolvær og i Henningsvær for kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Telefon: 97559501
E-post: info@hovhestegard.no
Nettside: www.hovhestegard.no

Vikingturen - Turridning med Islandshest i Lofoten

Dette er en flott ridetur i gammelt kulturlandskap og spennende geologi. Vi starter på Hov, rir nedenom stranda og naustuftene fra vikingetiden før vi rir mot raet og naturreservatet på Gimsøy!

Dette er en flott ridetur i gammelt kulturlandskap og spennende geologi. Vi starter på Hov, rir nedenom stranda og nausttuftene fra vikingetiden før vi rir mot raet og naturreservatet på Gimsøy. Veien fra vikingetiden ligger på et høydedrag som gir flott utsikt i 360 grader. Turen avsluttes ved det gamle tunanlegget fra eldre jernalder. Vi rir i det tempo dere behersker, og kan dele gruppen ved behov.

Når: Hele året.
Hvem: Noe øvede og øvede, enkeltpersoner og grupper.
Pris: Kr 1090 per/pers. Min. 2 deltakere.
Varighet: ca 2,5 time.

Våre vilkår og betingelser: https://hovgard.no/rideturer/terms/

Vi henter og leverer fra torget i Svolvær og Henningsvær. Kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Etter rideturen anbefaler vi et deilig måltid på restaurant Låven på Hov : https://hovgard.no/laven-pa-hov/

Hov
8314 Gimsøysand

Hov Gård ligger ved stedet Hov på Gimsøy midt i Lofoten. Dette er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes. Følg E10 og ta av ved Sundklakkbrua på Gimsøy. Gården ligger sentralt i Lofoten, med under en times kjøring til de fleste overnattingsanleggene og attraksjonene. Vi tilbyr transport tur/retur fra torget i Svolvær og i Henningsvær for kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Telefon: 97559501
E-post: info@hovhestegard.no
Nettside: www.hovgard.no

Lofoten til hest - turridning på Islandshest i Lofoten

Dette er vår mest populære tur. Dette er en flott naturopplevelse og ridetur både for helt nybegynnere og erfarne ryttere. Vi rir på hvite sandstrender, ved fornminner fra Vikingetiden, på høydedrag med flott åpen utsikt mot yttersiden av Gimsøy. På turen rir vi også ved fiskehjeller for tørrfisk og ut til den lille og trivelige fiskehavna Hovsund. På turen kan vi dele gruppen slik at de som vil ri med større tempo og teste tølt kan gjøre det, mens de som ønsker roligere tempo kan gjøre det. Vi tilpasser hest og tempo etter rytternes kvalifikasjoner. Turen kan tilpasses familier og grupper som ønsker å gjøre en fin aktivitet sammen


Dette er vår mest populære tur. Dette er en flott naturopplevelse og ridetur både for helt nybegynnere og erfarne ryttere. Vi rir på hvite sandstrender, ved fornminner fra Vikingetiden, på høydedrag med flott åpen utsikt mot yttersiden av Gimsøy. På turen rir vi også ved fiskehjeller for tørrfisk og ut til den lille og trivelige fiskehavna Hovsund. På turen kan vi dele gruppen slik at de som vil ri med større tempo og teste tølt kan gjøre det, mens de som ønsker roligere tempo kan gjøre det. Vi tilpasser hest og tempo etter rytternes kvalifikasjoner. Turen kan tilpasses familier og grupper som ønsker å gjøre en fin aktivitet sammen


Når: Hele året (værforbehold). Turen gjennomfores fast kl 11 og kl 17 om sommeren og må forhåndsbestilles.

Hvem: Nybegynnere, litt øvede og erfarne, enkeltpersoner og grupper.

Pris: Kr 890 per/pers. Min. 2 deltakere og maks 16 deltakere sammen. Ved større grupper kan vi ri i flere omganger og tilby andre aktiviteter for de som ikke rir.

Varighet: 1,5 timer.

Vi henter og leverer fra torget i Svolvær og Henningsvær. Kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Les mer om vilkår og betingelser her: https://hovgard.no/rideturer/vilkar-og-betingelser/


Etter rideturen anbefaler vi deg et deilig måltid på Restaurant Låven på Hov Gård: https://hovgard.no/laven-pa-hov/

Hov
8314 Gimsøysand

Hov Gård ligger ved stedet Hov på Gimsøy midt i Lofoten. Dette er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes. Følg E10 og ta av ved Sundklakkbrua på Gimsøy. Gården ligger sentralt i Lofoten, med under en times kjøring til de fleste overnattingsanleggene og attraksjonene. Vi tilbyr transport tur/retur fra torget i Svolvær og i Henningsvær for kr 450,- pp, for alle våre turer. Minimum 2 personer.

Telefon: 97559501
E-post: info@hovhestegard.no
Nettside: www.hovhestegard.no

«SIRA» Med havfisketurer fra Solsiden Brygge på Ballstad.

Med tidligere losskjøyte «SIRA» kan du dra ut på fisketurer og ellers utflukter i skjærgården.

Vanlige fisketurer har en normal varighet på 3 timer til en pris på kr. 650,- pr. person for voksne og kr. 400,- for barn under 14 år. Båten holder fiskeutstyr. Om ønskelig kan disse turene forlenges etter avtale med tillegg av pris.

Moloveien 41
8373 Ballstad

Telefon: 40463333
Nettside: solsiden-brygge.no

På leting etter nordlyset fra Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær

Spennende nordlyssøk inkludert minibusstransport og fotoguide. Maksimalt antall gjester vil være 15 personer. På denne turen drar vi til områder med lite lysforurensning og best sjanse til å se nordlyset. Varighet 3-4 timer.

Spennende nordlyssøk inkludert minibusstransport og fotoguide. Maksimalt antall gjester vil være 15 personer. På denne turen drar vi til områder med lite lysforurensning og best sjanse til å se nordlyset. Varighet 3-4 timer. Bestill dine billetter på nett: https://www.arcticbuss.no/nb/bestill-pa-nett/pa-leting-etter-nordlyset-fra-svolvaer-kabelvag-og-henningsvaer

Vi studerer værmeldingen før hver tur, noe som hjelper oss i å finne de stedene med mest sjanse til å se nordlyset. Vi kan kjøre mot øst eller vest, men det viktigste er å finne et sted med fri sikt mot nord. Vi tilbyr påstigningssteder i Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær. Vennligst velg møtested når du bestiller reisen.

Varme klær, turstøvler, lue og votter er nødvendig på denne turen da vi vil oppholde oss mye utendørs. Ta med ditt kamerautstyr, husk ekstra minnekort og batterier. Vår guide vil gi deg veiledning og gode råd angående fotografering av nordlyset. Vi har med oss noen få fotostativer for gratis utlån.

Nordlys er et naturlig fenomen, vi kan derfor aldri garantere at vi får se nordlyset. Dersom vi ikke ser nordlys på din tur, kan du kontakte oss for å få plass på neste tilgjengelige tur, uten ekstra kostnader.

Kort om nordlyset: Nordlys oppstår når partikler fra sola treffer atmosfæren på jorda. Sola slynger ut enorme gasskyer (solvinden) av varierende styrke. Når partiklene møter jordas magnetfelt, blir de ledet mot en sirkel rundt magnetiske Nordpolen, og det er energien som frigjøres som er nordlyset. For å kunne se nordlyset må vi ha mørk og klar himmel. Oftest vises nordlyset som grønne bånd over himmelen. Noen ganger ser vi grønt flimmer med rosa eller lilla i kantene. Nordlysbeltet strekker seg langs norskekysten, fra Lofoten til Nordkapp. Nord-Norge er dermed det beste området for å betrakte dette naturfenomenet.

Fiskergata
8300 Svolvær

Vi tilbyr påstigningssteder i Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær. Vennligst velg møtested når du bestiller reisen.

Telefon: 926 99 060
E-post: post@arcticbuss.no
Nettside: www.arcticbuss.no

På leting etter nordlyset fra Stamsund, Mortsund, Leknes og Ballstad

Spennende nordlyssøk inkludert minibusstransport og fotoguide. Maksimalt antall gjester vil være 15 personer. På denne turen drar vi til områder med lite lysforurensning og best sjanse til å se nordlyset. Varighet er 3-4 timer.

Spennende nordlyssøk inkludert minibusstransport og fotoguide. Maksimalt antall gjester vil være 15 personer. På denne turen drar vi til områder med lite lysforurensning og best sjanse til å se nordlyset. Varighet er 3-4 timer. Bestill dine billetter på nett: https://www.arcticbuss.no/nb/bestill-pa-nett/pa-leting-etter-nordlyset-fra-stamsund-mortsund-leknes-og-ballstad

Vi studerer værmeldingen før hver tur, noe som hjelper oss i å finne de stedene med mest sjanse til å se nordlyset. Vi kan kjøre mot øst eller vest, men det viktigste er å finne et sted med fri sikt mot nord.

Følgende påstigningssteder tilbys: Stamsund, Mortsund, Leknes og Ballstad. Vennligst velg møtested når du bestiller turen. Vi trenger minimum 4 deltakere totalt for å gjennomføre denne turen, og kommer derfor tilbake til deg så snart som mulig med bekreftelse og tidspunkt. Dersom vi ikke har nok deltakere, refunderer vi innbetalt beløp.

Varme klær, turstøvler, lue og votter er nødvendig på denne turen da vi vil oppholde oss mye utendørs. Ta med ditt kamerautstyr, husk ekstra minnekort og batterier. Vår guide vil gi deg veiledning og gode råd angående fotografering av nordlyset. Vi har med oss noen få fotostativer for gratis utlån.

Nordlys er et naturlig fenomen, vi kan derfor aldri garantere at vi får se nordlyset. Dersom vi ikke ser nordlys på din tur, kan du kontakte oss for å få plass på neste tilgjengelige tur, uten ekstra kostnader.

Kort om nordlyset: Nordlys oppstår når partikler fra sola treffer atmosfæren på jorda. Sola slynger ut enorme gasskyer (solvinden) av varierende styrke. Når partiklene møter jordas magnetfelt, blir de ledet mot en sirkel rundt magnetiske Nordpolen, og det er energien som frigjøres som er nordlyset. For å kunne se nordlyset må vi ha mørk og klar himmel. Oftest vises nordlyset som grønne bånd over himmelen. Noen ganger ser vi grønt flimmer med rosa eller lilla i kantene. Nordlysbeltet strekker seg langs norskekysten, fra Lofoten til Nordkapp. Nord-Norge er dermed det beste området for å betrakte dette naturfenomenet.


8340 Stamsund

Følgende påstigningssteder tilbys: Stamsund, Mortsund, Leknes og Ballstad. Vennligst velg møtested når du bestiller turen.

Telefon: 926 99 060
E-post: post@arcticbuss.no
Nettside: www.arcticbuss.no

Fisketur med sportsfisker - No Problem Fishing

Vi tar deg med dit fisken er! Noproblem Sportfishing konsenterer seg hovedsaklig om sportfiske, med plass til maksimalt 6 personer om bord. Utstyr etter sesong, vi har det du trenger for en fin fiskeopplevelse.

Vi tar deg med dit fisken er! Skipper Nigel Hearn har 40 års erfaring innen sportsfiske, og har deltatt i internasjonale konkurranser i 20 år.

Noproblem Sportfishing konsentrerer seg hovedsaklig om sportsfiske, men tar også med familier og grupper på fisketur. Totalt plass til 6 personer om bord. For mer enn 6 personer, kan vår andre båt kjøres selv hvis vi ikke har en skipper tilgjengelig. Utstyr etter sesong, vi har det du trenger for en fin fiske opplevelse.

Turene våre kan vi tilpasse våre gjesters ønsker og behov. Midnatts fiske om sommeren, en hyggelig fisketur på dagen eller skreifiske om vinteren.

Våre spesialiteter;
- Fiske
- Fiske etter ulike fiskearter som torsk, sei og flere
- Fiske stor fisk etter ønsket fiskeart
- Havfiske på over 100 m dyp

Når du booker denne fisketuren, du booker hele båten.

Turen går fra Svolvær.


Vår nettside viser både utstyret vi betjener og mer generell informasjon. Håper vi sees!

Telefon: 99759342
E-post: fishfindernigel@hotmail.com

Lofotfiske med Go2Lofoten – 100% Lokal familiebedrift!

Bli med lokale fiskere fra familiebedriften Go2Lofoten ut på det legendariske Lofotfiske!

Lofotfiske er i dag et av verdens største og mest berømte torskefiske!

Hver vinter svømmer mengder av Norsk Arktisk torsk, også kalt Skrei, fra Barentshavet til Lofoten for å gyte.

Lofotfiske har i flere årtusener vært livsgrunnlaget for befolkningen her.

Brødrene Hanssen er født og oppvokst i Svolvær. Da våre foreldre og besteforeldre aktivt drev fiske og hvalfangst ble det naturlig at vi vokste opp ute på havet.
Hver vinter driver vi selv yrkesfiske med egen garnbåt og får aktivt ta del i det eventyrlige og fantastiske Lofotfiske, som har hatt en så stor betydning for vår oppvekst, men også for våre forfedre!

Ute på Lofothavet vil vi prøve fiskelykken, og ettersom vi kjenner området og fiskeplassene, så er sjansene alltid svært gode for få fisk!

Du vil få god veiledning av vårt mannskap, både når det gjelder fiske,
fiskeredskaper og sikkerhetsprosedyrer.

Fisken kan vi filetere sammen ute på sjøen.
Dersom noen ønsker å ta fisken med seg hjem, er det selvfølgelig
full anledning til det!
Av fangsten kan du tilberede en nydelig fiskerett til middag!
Varm drikke serveres om bord.

Fiskeutstyr og flyte - / varmedress får du låne av oss.
Det anbefales å ha på seg gode og varme klær.


Voksne: 895,-
Barn: 500,-

Turens varighet er ca 4 timer.


Sted: Sjømannsgata 5, Svolvær

Oppmøte 10min før avgang ved vårt lokale i Sjømannsgata 5
Avgang fra flytebryggen som ligger rett nedenfor.Innstadvika 22
8300 Svolvær

Telefon: +47 94 09 32 64
E-post: go2lofoten@mail.com
Nettside: www.go2lofoten.com

Full day combo kayak and Rappel - Northern Explorer

On this tour we have the chance to combine three amazing activities in one day that you will remember forever! This is a fantastic day in Lofoten which suits people with a sense of adventure and who really enjoy having a ‘hands on’ experience.

We first start paddling enjoying the landscape from the sea passing by small islands and sunny sandy white beaches. Let us share with you stories about the area, tell you the history of the Vikings, and introduce you to the local flora and fauna.
After approximately 2 hours of kayaking we will reach our secret landing place for a delicious lunch. This will fill us up with energy so we can start hike up the mountains where on the top we will have a fantastic view.
After enjoying the serene views and taking a peaceful moment, we are going to start our descent, taking some short cuts by rappelling. This is a very safe but also adrenaline filled way to come down on the cliffs. Our experienced guide will show you everything you need to know including safety. You‘re going to love it!
We will finish this wonderful and exciting day by paddling back to our starting point.
This is a brilliant tour which suits people with a sense of adventure and who really enjoy having a high level hands on experience. Our guides ensure safety and a great time.

Departures: Every day 10:00
Duration: 8 hours
Price: 1400 Nok

Eggumsveien 867
8360 Bøstad

Telefon: +47 908 36 785
E-post: info@northern-explorer.com
Nettside: www.northern-explorer.com

Vågakallen - Nordryggen med Northern Alpine Guides

Vågakallen er en majestet i Lofoten. Til dette fjellet måtte skårungene under lofotfiske ta av seg lua og hilse for å vise respekt for gamlegubben.

Nordryggen er en fantastisk alpin ryggtravers som krever ydmykhet og utholdenhet. Klatringen på ryggen er aldri spesielt vanskelig, men turen er lang og man må beregne god tid.
Det unike med å gå på en rygg er utsikten. Du beveger deg på det høyeste punktet hele tiden og vil derfor kunne se ut over storhavet, øyene i Lofoten og over til Bodø. Dette er turen for deg som er i god form og ønsker en tur helt utenom det vanlige.
Våre guider er alle IFMGA/Tindevegleder sertifisert eller under utdanning til å bli sertifisert. Dette er den høyeste utdanningen i verden innenfor klatring og vil sikre deg og dine venner en fantastisk dag i fjellet i trygge rammer.

Erfaring:
Du må kunne fote deg godt i ulendt terreng og klatre enkle parter på opp til grad 4+ på topptau

Vi sørger for alt av klatreutstyr og låner ut hjelm, sele og klatresko ved behov.
Du må selv ta med klær for høyfjellet, mat, drikke og sekk som har plass til et tau samt solide fjellstøvler.

Tore Hjorts gate 17
8310 Kabelvåg

Telefon: 94 24 91 10
E-post: info@alpineguides.no
Nettside: www.alpineguides.no

Beginner Surf Lesson with Professional Photographer - Unstad Arctic Surf

Take home a photo of you surfing in-between mountains, above the arctic circle, in the most beautiful place in the world!

Unstad Arctic Surf - Beginner Surf Lesson with Photographer

Our Photographer:
We have a photographer who has been freelancing for over 10 years and specialises in surf photography. Our photographer is there to capture your whole experience at Unstad Arctic Surf. Take home life long memories of you surfing in-between mountains, above the arctic circle, in the most beautiful place in the world!

Our in-house photographer has all the latest equipment, high-quality camera’s and water housings for high-resolution photos, photos are taken in the surf with you up close and personal.During the lesson our photographer takes anywhere between 500-1500 images and you get access to ALL the images taken.

The Lesson:
Learn the basic surfing fundamentals in a step-by-step surf lesson taught by certified instructors at Unstad Arctic Surf. Unstad is the perfect backdrop to learn with friendly waves, whilst the more advanced surfers can enjoy world class waves on the surf breaks further out.

We pride ourselves on our surf lessons and are teaching methods guarantee success!

WHAT’S INCLUDED
• Daily surf lessons 7 day’s a week, 365 days a year
• Qualified and experienced instructors
• Latest wetsuits and surfboards
• Modern indoor changing rooms
• Hot shower facilities for after your surf
• Enjoy our brand new sauna post surf
• Access to ALL photos taken by our professional photographer


Lesson Times: Join our Morning or Afternoon sessions. (Please note, lesson times are tide dependant and can change. We will confirm the times via email or text with you).
Duration: 3-4 hours
Price: 1690 NOK Per Person (includes ALL of the above).

For more info or to book a lesson click BOOK OR Email hello@unstadsurf.com OR Call +47 970 61 201

Unstad Arctic Surf - Unstadveien 105, 8363 Bøstad, Lofoten Norway

Unstadveien 105
8363 Bøstad

Telefon: +47 97 06 12 01
E-post: hello@unstadsurf.com
Nettside: www.unstadarcticsurf.com

Multi day Tour Kayaking. Trekking and Rappel - Northern Explorer

The Lofoten archipelago is a must see for every hiker in Norway, because there are just so many options here to enjoy the pure nature. One of these options could be joining us on an overnight hike! Camp at the beach, sit by the fire under the starry sky, hike across a rocky island and summit a peak

This is a real outdoor adventure where your body is getting tired from paddling next to the world famous Lofoten coastline – between fjords and rocky uninhabited islands while your soul is fulfilled with the beauty of the nature. You spend the evening on a sandy white beach around a campfire, where you wake up in the morning listening to the waves of the ocean and the sounds of the birds. If you are looking for a 100% real outdoor experience come join us on one of our overnight tours!
This 32-hours adventure starts close to Eggum at 10:00 in the morning. After the safety demonstration and a warm cup of coffee we jump into the kayaks to accomplish the first part of the tour. We reach our campsite late in the afternoon where we prepare everything for a nice evening around the campfire. The second day starts with a healthy, energy-full breakfast that is much needed for the long hike and rappelling. The adrenaline release while rappelling down on the cliffs will make your day an unforgettable experience.
Climbing mountains, passing streams and lakes, having lunch surrounded by grazing sheep while taking in the wonderful view, are the memories what you are taking back home.
The tour finishes around 17:00-18:00 back at the starting point.
For this tour you don’t need any previous experience, paddling and hiking at a moderate level is suitable for everybody.

Start date:
Price: 2200NOK
Included: Everything except sleeping bag
What to bring with you: good hiking clothes, rain jacket, hat, sunglasses, hiking boots, suncream, some snack.
Please let us know if you have any allergies!
* Minimum of 4 people per excursion.

Eggumsveien 867
8360 Bøstad

Telefon: +47 908 36 785
E-post: info@northern-explorer.com
Nettside: www.northern-explorer.com

Stetind - "Normalveien" Sørøstryggen med Northern Alpine Guides

Stetind! Norges nasjonal fjell med sine 1391 meter ruvende over fjorden, en majestet i nasjonal sammenheng. Her er det ingen enkle veier opp. Kanskje Arne Næss sa det best: “Stetind er en fabelaktig reisning. Fjellet kommer rett opp av sjøen, blir brattere og brattere på en helt nydelig måte. Stetind er deilig granitt, hard, god stein å holde i. Det er som om fjellet er på din side”

Her er det flere lange og krevende klatreturer på mange taulengder og førstebestigerenes valg fra 1910 som tar deg fra Halls fortopp og langs den luftige ryggen mot de forbitrede fingertak under Mysosten. Har du mindre erfaring med klatring anbefaler vi førstebestigernes valg opp normalruta. Hvis du har klatret litt fra før anbefaler vi den klassiske sydpilaren som som Arne Næss førstebesteg i 1936.

Stetind – «Normalruta» – Sørøstryggen

Normalveien opp Stetinds sørøst rygg er langt ifra en normal vei. Denne ryggen er spekket med flott granitt, luftige partier og utrolig utsikt. Her er det mye moderat til lett klatring, med ett vanskeligere parti som gjorde at fjellet sto ubesteget en stund før førstebestigerne fant en vei forbi mysosten (en klassisk formasjon midtveis på ryggen). De berømte fingertakene under mysosten er ikke spesielt vanskelige, men kan være en noe luftig opplevelse. Bonusen er at klatringen etter dette er lett og tar deg ganske raskt til toppen.
Normalveien byr på det beste av det beste innenfor alpinklatring. Her får du en fantastisk tur inn med flott utsikt ettersom man kommer høyere. Når man tar på selen på Halls fortopp venter det en fantastisk ryggtravers som til slutt tar deg opp på Norges nasjonalfjell.
Dette er den perfekte tur for alle som har gått litt i fjellet før og er klare for en litt større utfordring. Par, venner eller kanskje helt alene, uansett vil våre guider se til at dette blir en unik opplevelse.

Alt av klatreutstyr er inkludert i prisen (også det du måtte trenge).
Klær og sko egnet for høyfjellet samt ryggsekk med ekstra klær, mat og drikke.

Erfaring: Fjellvant og i normalt god form. Kunne følge på enkle klatreopptak (grad 4). Vi anbefaler en ekstra dag med guide for trening, tur og forberedelser.

Dato: Juni – September.

Antall dager: 1 dag

Tore Hjorts gate 17
8310 Kabelvåg

Telefon: 94 24 91 10
E-post: info@alpineguides.no
Nettside: www.alpineguides.no

Barske Gleder - på tur gjennom Lofoten, Vesterålen og Senja

27. juli - 3. august 2020 - 8 days - NOK 15.400 Bli med på en seiltur gjennom Lofoten, Vesterålen og Senja, til Tromsø. Dette blir en lærerik og aktiv ferieuke, der vi starter turen i alpine Lofoten og avslutter i arktiske strøk. Dette er turen for deg som vil utforske den storslåtte naturen i nord, og oppleve områdets rike fugle- og dyreliv på nært hold.

Vi starter turen med å seile gjennom Lofotveggen, og videre mot Hinnøya og til toppen av Vesterålens høyeste fjell; Møysalen, som vi går til topps på. Videre seiler vi nordover gjennom Vesterålen til Andøya, hvor vi besøker fuglefjell og et unikt kulturlandskap på Bleik. På tur til Senja runder vi Andenes med sine gode muligheter for å se hval, og på Senja søker vi havn i Bergfjordens idylliske Hamn, før vi videre seiler på yttersia opp til Sommarøy og ankrer i uthavn mellom sandstrendene. Turen avsluttes med regatta siste dag mot nordens Paris; Tromsø. Underveis padler vi kajakk, og fisker vår egen mat. Som på alle våre turer lærer du også å seile underveis. Du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og få opplevelser for livet!

Program

Dag 1 - Turstart klokken 16:00
Dag 2 - Seilas mot Hinnøya og Lonkanfjorden
Dag 3 - Topptur på Møysalen
Dag 4 - Full dags seilas til Bleik på Andøya
Dag 5 - Hval og sjøfugl-safari på Andøya
Dag 6 - Seilas til Sommarøya
Dag 7 - Kappseilas til Tromsø
Dag 8 - Frokost og avreise klokka 10

Reise

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise mest mulig miljøvennlig. Å sykle eller ta tog, buss eller kjøre flere i samme bil er da det beste. Å reise langsomt gir også helt klart en annen dimensjon til en ferie enn å reise raskt.

Nivå på turen

Dette er en tur for alle! Seilmessig er denne turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Alle deltakere bidrar med seilingen, matlagingen og drift av båten.

Endringer i programmet

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold. Vi forbeholder oss også retten til å stadig forbedre turprogrammet til det bedre. Og med oss underveis har vi alltid lettbåter til strandhugg og små ekspedisjoner, vi har fiskeutstyr til torsken, og turutstyr til bål og toppturer - vi er klare for eventyr!

Les mer og book turen her.

SeilNorge AS
Himmelblå Brygge
8985 Ylvingen

Telefon: (+47) 41 29 79 00

E-post: flaskepost@seilnorge.no
Nettside: www.seilnorge.no

Hav & Fjellsportuka

12. juli - 19. juli 2020 - 8 dager - 15.400,- Velkommen om bord for en aktiv ferieuke fra øymagi på Træna til de alpine fjellene i Lofoten! Dette er turen for deg som vil oppleve Nord-Norge både høyt og lavt, og som ønsker en innholdsrik ferie med spennende aktiviteter og varierte utfordringer.

Vi starter turen idet Trænafestivalen slutter, og herfra går det slag i slag nordover!

På Helgelandskysten går vi turer til Helgelandsbukken, Svartisen og til topps på Rødøyløva. Vi krysser den mytiske Vestfjorden, og treffer rett på Lofotveggen ved Reise.

I Lofoten bestiger vi tinder og fjell, utforsker strender en sydhavsøy verdig, og får med oss lokal kultur og god mat underveis.

Turen avsluttes med regatta og havkveld i Henningsvær. Som på alle våre turer lærer du også å seile underveis, og du vil få utfordringer og mestringsfølelse, og opplevelser for livet!

Program

Dag 1 - Vi møtes på Træna, og eventyret begynner
Dag 2 - Seilas mot fjellene og Svartisen
Dag 3 - Fjelltur til Helgelandsbukken, Tåkeheimen eller brevandring på Svartisen
Dag 4 - Morgentur på Rødøyløva og seilas over Vestfjorden
Dag 5 - Sydhavsstranda Bunes
Dag 6 - Topptur på Mosestind og surfing på Unstad
Dag 7 - Seilas mot Henningsvær, fiske og havaften
Dag 8 - Takk for turen

Nivå på turen

Dette er en tur for alle! Seilmessig er denne turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Alle deltakere bidrar med seilingen, matlagingen og drift av båten.

Reise

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise mest mulig miljøvennlig. Å sykle er desidert best! Men å ta tog eller kjøre flere i samme bil er det jo mange som foretrekker. Å reise langsomt gir en annen dimensjon til en ferie enn å reise raskt.

Endringer i programmet

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold.


Les mer og book turen her.

SeilNorge AS
Himmelblå Brygge
8985 Ylvingen

Telefon: (+47) 41 29 79 00

E-post: flaskepost@seilnorge.no
Nettside: www.seilnorge.no

Firma- og gruppeturer hos Hemmingodden Lodge på Ballstad

Ønsker dere å oppleve det magiske Lofotfisket? Vil dere være sosiale sammen i spektakulære omgivelser? Hemmingodden Lodge er et rorbuanlegg med båtutleie som holder til på Ballstad - midt i Lofoten. Vi kan tilby et unikt og tilpasset opplegg til bedrifter, vennegjenger, skoleklasser og utdrikningslag.

Ballstad er et aktivt fiskevær med nærhet til gode fiskeplasser. Vårt rorbuanlegg ligger ved brygga, med utsikt til majestetiske fjell som Skottind og Nonstind. Hemmingodden Lodge har tilgang til møtelokaler, restaurant, og butikk i umiddelbar nærhet. Eierne er yrkesfiskere og kan tilby våre gjester å få være "skårunge" for en dag, og være med oss ut på Lofothavet under skreifisket!

Oppsåttveien 10 -12
8373 Ballstad

Telefon: 461 96 169
E-post: booking@hemmingodden.no
Nettside: www.hemmingodden.no

Skreddersydde turer - Northern Alpine Guides

Skreddersydde turer og pakker tilpasset deg og dine venners ønsker.

Northern Alpine Guides har tilbudt overnatting og føring i Lofoten i over 10 år. Med dyktige guider sertifisert gjennom IFMGA/Nortind kan vi skreddersy et eget opplegg for dere.
Vi tilbyr forskjellige pakker alt fra helpensjon på Lofoten Ski Lodge med føring inkludert til enkeltdager med skiføring der dere ordner mat og overnatting selv. Vi har et bredt kontaktnettverk i Lofoten og har mulighet til å sette sammen opplevelser med det beste Lofoten har å tilby. Alt tilrettelagt etter ønske og ferdigheter.
Som fastboende i Lofoten vet vi hvor den gode snøen er, hvem som selger de beste kanelbollene, hvor du kan surfe og hvilken fisker som har hellet med seg. Ta kontakt så skal vi sette sammen en skiferie du vil huske.

E-post: Send en email to info@alpineguides.no for questions and booking
Nettside: www.alpineguides.no

Viking Experience

Meet the Vikings. Smell the tar, taste the food, feel the history. The Vikings have been awaiting you for more than 1000 years. Experience the Viking age, going direct from the pier.

A short drive through rich, rolling farmland brings you to the Lofotr Viking Museum. Built around the discovery of the largest Viking longhouse ever found, the centerpiece is a reconstruction of that longhouse. Oil lamps flicker, smoke curls up from the fireplace, statues of the old gods stand among intricate wood carvings and walls hung with furs. Craftspeople weave, work leather and carve.

It's only the flash of cameras that remind you you're still in the present. And because the objects in the longhouse are replicas, you can get a little bit closer to the past by donning a helmet, picking up a sword, and playing Viking to your heart’s content!

The museum's other building houses the archaeological finds from the site, as well as an exhibition on the site's discovery, the souvenir shop, and a café.

One of Lofotens most famous museums

Practical Information
When: From 10.30
Price: 490 NOK pr.person
Activity level: Steps on and off the bus, 80 meter (87 yard) walk uphill between reception area and longhouse, 80 meter walk down to parking area.

Mobility: People with disabilities need to notify us if special transport needs are required. Such requirements will be subject to the availability of suitable transport. Those with wheel chairs will need assistance with doorways in the Longhouse, as well as with getting to and from the bus.

Language: English and German.
Meal: No meal.
Included: Transport and Entrance to Lofotr Viking Museum.
Other: Dress for changeable weather.

It is recommended to use 1-1.5 hours at the Museum to have time enough for the different sections: Movie, Exhibition, Longhouse and souvenir-shop.

Meeting point:
About half an hour before tour departure you will find our bus in the parking lot, marked with the number "200" and "Viking Experience"

Bring the receipt for purchasing tour online and you can go directly to the bus. This receipt needs to be shown at the bus and at the Viking museum for free entrance.
 The schedule of the excursion and order of stops is adapted to your cruise ship’s
timetable to make sure that you are back in time and have the best possible
experience
 Family Friendly Excursion

NB! On the Return from the Viking Museum, the bus will be parked at the parking lot down with the main road, NOT at the entrance where you arrive. Look for the bus sign at the parking area.

------------------------------------------
Depart Pier | Arrive Lofotr
10:30 | 10:50
11:40 | 12:00
12:50 | 13:10
-------------------------------------------
Depart Lofotr | Arrive Pier
11:05 | 11:25
12:15 | 12:35
13:25 | 13:45
14:35 | 14:55

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Eventyrvandring og besøk på bondegård

Ta med barna en eventyrlig opplevelse på denne korte og barnevennlige vandreturen til Aalan Gård.

Vi følger den gamle ferdselsveien fra Rolvsfjord over Tjønndalsheia og til Aalan gård. Dette var tidligere skoleveien for barna i området. Skolen lå i Rolvsfjorden og barna gikk over fjellet.

Vi skaper magisk stemning underveis, utforsker naturen, ser etter huldra og huldrestien, og et egnet sted langs ruta forteller vi eventyr for de som vil.

Vel nede på Aalan Gård får vi den ekte og naturlige lofotopplevelsen, der du som turist aktivt kan oppleve et mangfoldig gårdsbruk med osteproduksjon, urtehage og forskjellige dyr. De lokale produktene kan kjøpes eller smakes på i gårdsbutikken.

Alle er hjertelig velkomne til å hilse på dyrene

Som belønning for vel gjennomført tur serveres det is til barna og kaffe og vaffel til de voksne.
Transport tilbake til Campingen er inkludert.

Grupper kan også få bespisning på forespørsel.

- Familievennlig aktivitet
- Eventyrfortelling i fantastisk natur
- Nærkontakt med gris, høner, kaniner og kanskje noen pattelam
- Lokalprodusert ost og urter
- Flere muligheter for stopp og hvile underveis

Praktisk Informasjon:
Vanskelighetsgrad: Egner seg for alle.
Aldersgrense: Ingen
Lengde: ca. 3 timer
Språk: Norsk / English
Min/maks personer: 3/10
Oppmøtested: Resepsjonen på Brustranda Camping
Barn under 6 år går gratis.

Inkludert:
• Erfaren guide
• Historiefortelling underveis i turen
• Kaffe, vaffel og is

Ta med:
• Vindjakke (klær etter forholdene)
• Gode sko
• Solbriller
• Vann

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Lei en båt og prøv fiskelykken på egen hånd!

Lofothavet i sommersol, hele døgnet, er det lite som kan måle seg med! Dersom dere er litt båtvante og ønsker fleksibilitet, så kan dere leie båt på Hemmingodden Lodge på Ballstad i en eller flere dager. Vi leier ut stødige familievennlige båter, og selvsagt det du trenger for å teste fiskelykken. Er dere riktig heldige får dere sett både spekkhogger og ørn på turen også!

Båtene våre bringer dere raskt til de gode fiskeplassene overalt i Lofoten, og er meget godt egnet for havfiske. De har høye rekker, og er stødige i vær og vind. GPS og ekkolodd er fastmontert.
Vi tilbyr utleie av diverse fiskeutstyr, flytedresser og redningsvester til både voksne og barn.
Fangsten kan dere filetere om bord eller i etterkant i vårt sløyeskur.
Bor dere på Hemmingodden Lodge, har vi masse fryseplass om dere vil ta med noe av fangsten når dere reiser hjem.

Info om båtene:
Kaasbøll 24 fot’s aluminiumsbåter med 150 hk motor, GPS/ekkolodd, 2oo liter bensintank.
Kaasbøll 20 fot’s aluminiumsbåter med 100 hk motor, GPS/ekkolodd, 120 liter bensintank
Øien 20 fot’s plastbåt med 70 hk motor, GPS/ekkolodd, 2 stk bensintanker a 25 liter.

Krav: Er du født etter 1.1.1980 må den som fører båten ha båtførerbevis.

Oppsåttveien 10-12
8373 Ballstad

Telefon: +47 461 96 169
E-post: booking@hemmingodden.no
Nettside: www.hemmingodden.no

Hundekjøring i arktisk lys med Rieban Husky

Opplev Lofotens magiske natur sammen med ett hundespann.

Bakti, Kimchi, Stolo og resten av teammedlemmene til Rieban Husky med 4 føtter gleder seg til å kjøre med deg gjennom vinteren i Lofoten. Dere vil kjøre i par. En styrer sleden og den andre er passasjer, og halvveis kan dere bytte om dere vil.


Pris: Nok 1250 per person
Starttid: 10:00 (10:00)
Varighet: 2 timer
Sesong: 01. Jan - 30. mars - avhengig av vær og snøforhold
Dager: alle dager
Minimum 2 pers. Maksi mum 4 pers.
Inkludert hjemmelaget kake, te / kaffe
Turen starter på Rieban Husky Malnes
Ta med varme klær og sko.

Malnes 50
8357 Valberg

Telefon: +47 465 91 149
E-post: riebanhusky@gmail.com

Ski og Seil Lofoten på SY Stella Oceana med World Sea Explorers

Langhelg med de beste lokale og profesjonell turoperatører i Lofoten for ski og seil.

Nyt alpinturer i Lofoten på en flytende basecamp skip med alle fasiliteter, romslige og komfortable SY Stella Oceana og et mannskap dedikert til å gjøre turen til den beste helgen i 2021.

Seil til nye destinasjoner for å gå på ski mellom Henningsvær og Øksfjorden. Denne turen inkluderer 2,5 dagers skitur med en IFMGA fjellguide fra Northern Alpine Guides.
På turdagene blir du ført til land av en jolle for 9 pax om morgenen og hentet når du kommer tilbake til land. Vi leter alltid etter terreng som gir god og trygg ski i beste snø. Middag serveres ombord, og drikke kan nytes i badestamp mens du nyter utsikten over naturen mens vi seiler til vårt neste mål.
Start / slutt sted: Svolvær
Turlengde: 4 dager / 3 netter
Innsjekking 20:00 Torsdag Sjekk ut 15:00 søndag
Gjestekabiner: 2 kabiner med 2 køyesenger; 1 kabiner med 4 køyesenger. Alle kabiner har godt med skapplass.
Inkludert: All mat (hjemmelaget & lokalmat), Håndklær, Kaffe, te, vann, Wifi, 2 skip mannskap, IFMGA fjellguide fra Northern Alpine Guides
Ta med følgende Aktivitets passende klær, ditt eget skiutstyr, svømmetøy og tøfler med gummisåler mens du er på båten.
Gjestekapasitet: Min 4 / Maks 8

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Lofoten Ski Lodge

Overnatting og ski guiding i Lofoten

Dette er den ultimate kombinasjonen hvis du skal på ski i Lofoten. Bo i vakre omgivelser rett på bryggekanten og stå på ski ned til fjæra. Et opphold på Lofoten Ski Lodge betyr stor frokost buffet, hjemmelagde vafler etter tur, en pils i badstua, jacuzzi og fantastisk mat med lokale råvarer. Hvis du i tillegg kombinerer dette med flotte skiturer i noen av de vakreste fjellene i verden så har du oppskriften på en perfekt skiferie.
Northern Alpine Guides har drevet Lofoten Ski Lodge i mange år og ser på Lofoten som vår lekeplass. Vi stiller med sertifiserte guider gjennom IFMGA/Nortind og masse lokalkunnskap slik at vi kan lage fine svinger i myk og trygg snø.


8310 Kabelvåg

E-post: info@lofotenskilodge.com
Nettside: https://lofotenskilodge.com/nb/

Thon Hotel Lofoten

Velkommen til Thon Hotel Lofoten - et moderne konferansehotell i Svolvær, selve hjertet i Lofoten!

Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til i havnen i Svolvær. Du kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær. Hotellet er direkte tilknyttet Lofoten Kulturhus.

Thon Hotel Lofoten ble pusset opp i 2016/17, har 190 moderne rom og tilbyr gratis trådløst internett i hele hotellet. Mange av rommene har flott utsikt mot Lofotens ekstreme havlandskap eller fjellene rundt Svolvær. Hotellet har egen parkeringskjeller.

Mat og drikke på Thon Hotel Lofoten:
Paleo Arctic er hotellets restaurant, den ligger på kaikanten ve torget i Svolvær. Her legges det vekt på lokale, kortreiste og ferske råvarer. Skrei, tørrfisk, fersk fisk fra lokale fiskere, hvalkjøtt, lokale lagrede oster og lofotlam.

Kurs og Konferanse på Thon Hotel Lofoten
Konferanseavdelingen har kapasitet opp til 1000 personer i den største salen. Hotellet har moderne konferanslokaler i ulike størrelser og samarbeider emd Lofoten Kulturhus og kan tilby fleksible løsninger for kurs og konferanser. Foajeene over tre etasjer benyttes til pauser, messer, utstillinger cocktailselskaper, apertiff, events eller rekreasjon. Hotellet kan arrangere banketter og selskaper for opptil 600 personer.

Thon Hotel Lofoten - et perfekt utgangspunkt for spennende opplevelser i vakker natur.
Torget
8300 Svolvær
Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til i havnen i Svolvær. Du kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær.

Torget
8300 Svolvær

Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til i havnen i Svolvær. Du kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær.

Telefon: 76049000
E-post: lofoten@olavthon.no
Nettside: www.thonhotels.no/lofoten

Lofoten Seafood Restaurant

Opplev hvordan tradisjon blir innovasjon.

Opplev hvordan et gammelt fiskevær blir nytt gjennom et besøk til Lofoten Seafood Restaurant. Fantastiske retter med en historie tilberedt av vår egen kokk. Kjøkkenet presenterer internasjonale retter basert på lokale råvarer. Gjennom vår fem retters meny blir du tatt med på en verdensreise med nordnorske tradisjoner i bunnen. Nyt maten i restauranten med upåklagelig utsikt over havna, ta del i livet på kaia mens sola speiler seg i sjøen. Unn deg noe ekstra, kom til Mortsund.

Mortsundveien 379
8370 Leknes

Telefon: 478 08 088
E-post: visning@lofotenseafood.no
Nettside: https://www.lofotenseafoodcenter.com/

Skrova Kulturhistorie Tur med World Sea Explorers

Opplev Skrova-En gang det største fiskeværet i Lofoten fra ca 1760.

Lofoten er rik på historie med bevis på at menneskelige innbyggere bosatte seg for over 10 000 år siden. Noen steiner på øyene dateres tilbake til mesozoikatiden (det er derfor noen steder ser ut som Jurassic Park!). Selv om det er i Arktis, gir den varme golfstrømmen milde temperaturer, og den nordøstlige arktiske torsken har kommet til å gyte i Lofoten i evigheter. Denne kombinasjonen var den perfekte formelen for tørrfisk (hengetørket torsk) som har blitt eksportert fra Lofoten i over 1000 år.

Lær mer om tradisjonene, livsstilen og historien til Lofoten på cruise over til øya. Nyt en 45 minutters guidet tur i Skrova etterfulgt av 1 time og 15 minutter ledig tid til å nyte mat på en kafé eller vandre rundt på øya. Ta med deg minnene og bildene fra skjønnheten i omgivelsene fra cruise tilbake til Svolvær.

Cruise starter & slutter i Svolvær.
Kl. 10.00 -14.00

Inkludert: kaffe, te, vann, kaker Wifi guidet tur
Gjestekapasitet: Min 10 / Maks 25

Torget 21
8300 Svolvær

Telefon: +4790707512
E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Hvalsafari flere dagers tur liveaboard med World Sea Explorers

Gå ut av dagliglivet og inn i hvalsonen!

Spekkhogger og knølhval kommer til Nord-Norge hver vinter for å mate sild. Seil gjennom vakre arktiske fjorder på en eksklusiv ekspedisjon på jakt etter den ville orkanen, knølhvalen og nordlyset.
Øk sjansene dine for å se hvaler med mer enn 100% sammenlignet med korte dagsturer med begrenset tid. Andre dyreliv som er vanlige i dette området er havørn, niser, sel, oter og mange andre fuglearter. Hver dag vil vi seile for å finne hvalene, og hvis du er heldig, vil du også høre hvalene om natten når de blåser ut og gjør seg klar for et nytt dykk! Det er også en mulighet til å prøve havfiske og forberede fersk fangst til måltidet. Hver kveld vil vi enten slippe anker eller legge til kai i en havn. Rutene og stedene vi går bestemmes av været og hvor hvalene er. På mandag seiler vi tilbake til Tromsø klokka 17.00 Menyen er i stadig endring, inspirert av norske tradisjoner og lokale, etiske, friske og organiske ingredienser. All mat, kaffe, te og vann er inkludert.
Dette er et alt inkludert liveaboardcruise på en sjarmerende og overdådig seilbåt. Innsjekking til yachten mellom kl. 18.00 og 22.00 torsdag kveld i Tromsø. 5 dager / 4 netter Turen starter og slutter i Tromsø.
Denne turen er alt inkludert med rom og kost.
Merk: For å kunne fullføre turen trenger vi minst 4 personer. Hvis minimum ikke blir nådd, vil vi kontakte deg på forhånd for å tilbakebetale eller omplassere.
Gjestekapasitet: Min 6 / Max 8

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Kystreisen med majestetiske SY Stella Oceana - World Sea Explorers

Seiling langs kysten av Norge - drømmen for mange sjømenn og skandinaver!

Norges kystlinje strekker seg over 83 000 km, den nest lengste i verden, og inkluderer mer enn 239 000 øyer og holmer, de fleste ubebodde. Dette er grunnen til at seiling langs kysten av Norge er en unik båtopplevelse, og tilbyr deg en rekke nordiske landskap, fra sjarmerende byer til bratte fjell som stikker rett ut av vannet som er best sett fra havet.
Vi seiler med vinden og utforsker små byer, avsidesliggende øyer og fantastiske fjorder, med fantastisk utsikt over fjell, dyreliv, fossefall og solnedganger. Hver natt ankrer eller legger vi til kai i en havn, og hver morgen våkner du opp til en ny utsikt. Slapp av og nyt hjemmelagde lokale retter og boblebad ombord.
Ruten vår vil selvfølgelig avhenge av været, men fra Bergen seiler vi til Sognefjord, den lengste naturlige fjorden på planeten, og fortsetter videre mot Ålesund, Kristiansund, Rørvik, Bodø, (Bare 14-dagers tur: Senja, Tromsø, Sørøya, Hammerfest, Kvaløya) Raftsundet, Trollfjord, og Svolvær.
Vannaktiviteter som du kan innlemme i seilturen er SUP, kajakkpadling, surfing, snorkling og fridykking.
14-dagers tur begynner mandag klokka 09.00 i Bergen og slutter 14 dager senere mandag klokka 11.00 i Svolvær.
For en 10-dagers tur velger du ett av følgende:
[Nordgående] Start i Bergen mandag klokka 09.00 og avslutt i Svolvær onsdag klokka 11.00.
eller
[Sørgående] Start i Svolvær lørdag klokka 09.00 og avslutt i Bergen mandag klokka 11.00.
Inkludert: Full kabin og kost, Lokalt hjemmelaget mat fra byssa Kaffe, te og vann, Håndklær, sengetøy og toalettsaker, Vaskemaskin og tørketrommel, BBQ Grill, Badestamp, Wifi, Bluetooth lydsystem, TV med Chromecast, (landings båt opereres av mannskap) Varmekjeledress, Regnponcho, Fiske, Lange turer på stranden, Strandbål, Guidede turer, Tidligere norsk kystvakt sjøkaptein.
Ikke inkludert: Flyreiser, Landtransport mellom flyplass og båt, Reiseforsikring, Alkohol
Merk: SUP, kajakk, surfing, sykling, fridykking og snorklingutstyr må leies og koster ekstra, eller du er velkommen til å ta med ditt eget personlige utstyr. Andre aktiviteter du kan oppleve mot en ekstra kostnad er som følger: museer, hundekjøring, taubane eller besøke en reindriftssamer.
Gjestekapasitet: Min 6 / Maks 8

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Trollfjordcruise med majestetiske SY Stella Oceana - World Sea Explorers

Seil til et eldgammelt hjørne av verden.

Det er noe magisk med å seile til Trollfjord. Ord kan ikke beskrive ærefrykten for den naturlige skjønnheten i Lofotens skjærgård. Trollfjord er spektakulær på grunn av de bratte fjellsidene, den smale inngangen der også fraværet av veier har besørget for ivaretakelse med historier som Trollkarl og trollkjerringa forblir i denne magiske fjorden. Med 5 timer er det mye å glede seg over, som de naturskjønne fjellene, dyrelivet, et varmt lokalt måltid og badestamp.
Cruiset starter & slutter i Svolvær.
Inkludert: Varm lokal middag, kaffe, te, vann, kaker, Wifi, badestamp
Gjestekapasitet: 1-12

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Svolvær Fisketur med World Sea Explorers

Kom som du er og bli med på atlantisk havfiske fra Svolvær i Lofoten.

Dra på havfiske og ta med deg fisken du fanger til odel og eie! Du vet aldri hva som kan være på slutten av fiskelinen din, men noen vanlige fisker i området avhengig av årstider er torsk, Sei, makrell og sild. Lær om lokalhistorien til fiskeværene i Lofoten og fileterer fisken ombord. Vestfjorden har et sunt og rikt økosystem av marint liv. Vannet er rent, luften er frisk, der vi tar vare på fisken og avliver fisken raskt slik at den ikke lider unødvendig.
Inkludert: Fiskestenger Kaffe, te, kaker og vann Wifi
Merk: Vi kan ikke garantere at du tar en fisk, men vi tar deg til de mest kjente fiskeområdene.
Gjestekapasitet: 1-12

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Ski og Seil + Hundekjøring med World Sea Explorers

Skitur og hundekjøring.

Seil til nye destinasjoner hver dag mellom Ofoten og Senja. Denne turen innebærer 4 dagers langrenn med en IFMGA fjellguide og en dag med hundekjøring med huskies hvis ønskelig.
På turdagene blir du ført til land av en jolle om morgenen og hentet når du kommer tilbake til land. Vi vil oppsøke terreng som gir god og trygg ski i beste snø. Om kvelden serveres det middag ombord, og da er det på tide å slappe av med noe godt i glasset. Samtidig setter vi seil til neste destinasjon, og kan nyte utsikten over havet og fjellene fra badestamp på dekk.
Opplev det beste av alt, fra fantastisk utsikt, deilig lokal mat, fersk pulversne, glade hunder og å bo på en romslig seilbåt med badestamp.
Turen starter og slutter i Evenes. Dette er en 6-dagers og 5-natt tur med opptil 12 timers seiling per dag. 18:00 innsjekkingstid på fredag og 15:00 utsjekkingstid på onsdag.
Inkludert: All mat (hjemmelaget & lokalmat) Håndklær, Kaffe, te og vann, Wifi, 2 skip mannskap, IFMGA fjellguide fra Bergbjørn Fjellservice, 1 dag med hundekjøring med Bergbjørn Fjellservice
MERKNAD: Alle gjester er ansvarlige for å ta med seg eget skiutstyr. Harstad / Narvik flyplass (EVE) i Evenes anbefales for flyreiser, og sørg for å ordne en kort drosjetur fra flyplassen til havnen.
Gjestekapasitet: Min / Maks 6

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Tromsø Lofoten Seil Ekspedisjon med World Sea Explorers

Like vakkert og utenkelig som du håper.

Landskapet mellom Tromsø og Svolvær, et avsidesliggende område nord for polarsirkelen, har et eldgammelt og mystisk preg. Ikke bare er fjelltoppene blant de eldste i verden (over 3,5 milliarder år), fjellene stiger kraftig fra havet med imponerende storhet.
Gjør deg klar for en fantastisk oppdagelse glede mens vi seiler med vinden for å utforske pittoreske fiskevær, grave tærne i hvite sandstrender og se i ærefrykt for nordlyset (vinter) eller midnattssol (sommer).
Hver kveld ankrer vi eller legger til kai ved en havn, og hver morgen våkner du opp til en ny, ny utsikt. Slapp av og nyt hjemmelagde lokale retter og badestamp ombord.
Ruten vår vil selvfølgelig avhenge av været, men noen høydepunkter på turen inkluderer Tromsø, Sommarøy, Hamn i Senja, Risøyhamn, Raftsundet, Trollfjord og Svolvær.
Vannaktiviteter som du kan innlemme i seilturen er SUP, kajakk padling, surfing, snorkling og fridykking.
Dette er en enveisutflukt der du kan velge å gå fra Tromsø til Svolvær, eller fra Svolvær eller Tromsø.
Inkludert: Full kabin og kost, Lokalt hjemmelaget mat fra byssa, Kaffe, te og vann, Håndklær, sengetøy og toalettsaker, Vaskemaskin og tørketrommel, BBQ Grill, Badestamp, Wifi, Bluetooth lydsystem, TV med Chromecast, (landingsbåt opereres av mannskap), Varmedrakt, Fiske, Lange turer på stranden, Strandbål, Tidligere norsk kystvakt sjøkaptein.
Ikke inkludert: Flyreiser Landtransport mellom flyplass og båt Reiseforsikring Alkohol
Merk: SUP, kajakk, fridykking og snorklingutstyr må leies og koster ekstra, eller du er velkommen til å ta med ditt eget personlige utstyr.
Gjestekapasitet: Min 6 / Maks 8

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Lofoten topptur-weekend - Svinøya Rorbuer

3 dager med guidet topptur og 4 netter overnatting i rorbu med helpensjon.

Toppturene utføres i åpne grupper, med maksimalt 12 personer per gruppe. Dette er en fin mulighet for å møte nye mennesker med samme interesse. Pakken inkluderer 3 toppturer og overnatting i rorbu med frokost og middag.

Onsdag:
Ankomst og innsjekk Svinøya Rorbuer
Møter guiden og blir kjent + Turplanlegging
3-retters middag på Børsen Spiseri

Torsdag, fredag og lørdag:
Frokost og smøre matpakke
Ut på tur
Turplanlegging
3-retters middag

Søndag:
Utsjekk Svinøya Rorbuer og avreise
Mulighet for en kort tur, hvis avreise er sent.

Periode: februar til mai.

Ta kontakt med oss om du ønsker en skiferie i Lofoten du sent vil glemme.

Gunnar Bergs vei 2
8300 Svolvær

E-post: post@svinoya.no
Nettside: https://www.svinoya.no/opplevelser/lofoten-topptur-weekend

Galleri Gunnar Berg

Galleriet huser en imponerende samling av Gunnar Bergs verk.

Galleri Gunnar Berg er plassert på Svinøya i Svolvær, ca. 10 minutters ganga fra sentrum.

Galleriet huser en imponerende samling av Gunnar Bergs verk. Juvelen i samlingen er Trollfjordslaget som vi er så heldige å få låne fra Vågan Kommune.

I galleriet finner vi nesten 70 oljemalerier og flere blyantskisser. Flere flotte fotografier tatt av kunstneren i perioden 1882 - 1892 kan også beskues. Kameraet som ble brukt står inne i galleriet

Gunnar Bergs vei 2
8300 Svolvær

Telefon: 76 06 99 30
E-post: post@svinoya.no
Nettside: https://www.svinoya.no/opplevelser/galleri-gunnar-berg

3 dagers topptur i Lofoten med Skårungen

En langhelg med toppturer i hjertet av Lofoten like ved «lysets by», Svolvær.

- 15-18 April
- 22-25 April

En langhelg med toppturer i hjertet av Lofoten like ved «lysets by», Svolvær. Med Skårungen som base tar vi våre gjester med på spektakulære skiturer, tilpasset vær og snøforhold, samt gruppens erfaring og ferdigheter. Lofoten er kjent for sin ville og fascinerende natur og som kanskje verdens vakreste øyrike. Vi på Skårungen ønsker å gi våre gjester en uforglemmelig naturopplevelse på ski, etterfulgt av avslapping i vårt spa ved havgapet med både sauna og badestamp. Dagene avsluttes med en unik matopplevelse av vår kortreiste mat på Skårungens restaurant.


På våre guidede randoneeturer i vill og vakker natur har du ikke bare mulighet å få uforglemmelige skiopplevelser men også mulighet å se nordlyset danse over himmelen. Personlig vertskap, god stemning og hyggelig atmosfære gjør at dette blir en uforglemmelig ferie.
Dag 1: Ankomst Lofoten
Etter at alle gjestene har ankommet Skårungen blir det felles oppmøte med guiden. Her blir du kjent med guidene og de andre deltakerne, morgendagens tur blir gjennomgått samt en liten historiefortelling om plassen og Lofoten før det serveres en varm middag.

Dag 2: Topptur, spa og lokalmat
Frokost og morgenkaffe nytes med flott utsikt over Lofoten og det åpne hav. Nistepakke blir servert av kokken og du kan fylle din termos med noe godt og varmt. Guidene vil planlegge dagens tur ut fra gruppen, vær- og skred/snøforholdene. De vil legge opp fine turer tilpasset gruppen med fokus på flott natur, god snø og skikjøring for alle i gruppen. Ved gjennomgang av dagens tur blir det grunnleggende gjennomgang av skredutstyr for å sikre at alle er rustet for turen.


Under turene vil deltakerne få mulighet til å lære mer om fjellmassivet, rutevalg, farer, gå-teknikker og kjøring. Dette er med på å gi en økt forståelse om det å ferdes i vinterfjellet, samt gi en større glede og kanskje gi mersmak til lignende turer.

Etter en opplevelsesrik dag i fjellet kan ettermiddagen nytes i Skårungen sitt eget spa med både vedfyrt badestamp og sauna rett ved havgapet, før man møtes til felles middag i Skårungens restaurant.

*Dagens tur gås gjennom av guidene før avreise

Dag 3: Topptur, spa, ølsmaking og festmåltid
For de som er tidlig oppe kan dagen starte med et forfriskende morgenbad før frokost. Etter tur blir det mulighet for avslapping i både badestamp og sauna før vi møtes til ølsmaking av et lokalt bryggeri etterfulgt av festmiddag.
*Dagens tur gås gjennom av guidene før avreise

Dag 4: Hjemreise
Denne dagen styrer du selv. Du kan sove lenge og nyte en sen frokost - eller du kan stå opp tidlig og dra på egen tur før en eventuell hjemreise. Du kan spørre vertskapet/guidene for tur-anbefalinger, men husk at turen går på eget ansvar slik at du velger tur etter forhold, vær og din egne kunnskap og ferdigheter.

Dette er inkludert:
• 2 skidager i fjellet med erfarne guider
• 3 overnattinger på Skårungen
• Fullpensjon
• Tilgang til sauna og badestamp i 1,5t
• Ølsmaking med lokalt bryggeri
• Alle utflukter som er med i programmet

Dette er ikke inkludert:
• Reise til og fra Skårungen
• Drikke til måltidene
• Personlig reiseforsikring
• Evt. leie av ski og skredutstyr (ta kontakt om du ønsker å leie dette)

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Telefon: 90141978
E-post: alea@skaarungen.no
Nettside: https://www.skaarungen.no/3dager

Kvelds Seilcruise i Lofoten med World Sea Explorers

Bli med på en 2,5 timers seiltur i Vestfjorden! Denne turen tilbyr flott seiling i Lofoten.

Så lenge været tillater det, vil vi heise seilene og seile rundt øya "Lillemolla" og passere Skrova. Vær i ett med naturen mens vi stille seiler med vinden, omgitt av vakker natur, hvite sandstrender, krystallklart arktisk vann og utsikt mot Lofoten-veggen fra sjøsiden.

Turens varighet: 2.5 time / 18:30-21:00 / Mandag, Onsdag og Fredag

Priser:
Voksne Kr. 995,-
Barn (3 - 12) Kr. 795,-

Gratis kaffe, te og kjeks ombord .

Maks 20 gjester

Drikke kan kjøpes ombord.

Torget 21
8300 Svolvær

Telefon: 907 07 512
E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Fisketur på Lofotens storste seilyacht med World Sea Explorers

Kom som du er og bli med på en 4 timers fisketur fra Svolvær i Lofoten! Vi tilbyr en komfortabel, romslig og trygg atmosfære der du kan kose deg og slappe av ombord på vår majestetiske seilbåt Stella Oceana.

Du vet aldri hva som kan være på slutten av fiskelinjen, men noen vanlige fisker i området avhengig av årstidene er torsk, sei, makrell og sild.

Lær om lokalmiljøet, fiskerinæringens historie i Lofoten, og filet fisken ombord. Vestfjorden har et sunt og rikt økosystem av marint liv som er godt forvaltet.

Vannet er rent, luften er frisk, og vi tar vare på fisken raskt slik at de ikke lider lenge. Hvis forholdene er rette, vil vi legge ut seilene og seile med vinden.

Vi har alt fiskeutstyret du trenger (vi bruker fiskestenger), og det er gratis kaffe, te, vann, kaker og wifi ombord. Det er to romslige ytre dekk, og en stor varm salong inne.

Båten, S / Y Stella Oceana, er 118 tonn, 32 meter lang og 5 meter bred. Det er et isklasseskip og er ekstremt stabilt, trygt, komfortabelt og romslig. Vår lokale kaptein er en tidligere norsk kystvaktkaptein og har den høyeste internasjonale sertifiseringen fra SOLAS (FNs internasjonale maritime organisasjon).

Turen starter og slutter i Svolvær.

Inkludert:
Fiskeutstyr
Kaffe, te, vann, kaker
Wi-Fi
Merk:
Drikke kan kjøpes om bord. Vi kan ikke garantere at du tar en fisk, men vi tar deg til de beste fiskeområdene. Og skulle du få fisk kan du selvfølgelig ta den med deg.

** Gjestekapasitet: 8-15 **


Været endrer seg stadig i Vestfjorden, så vi anbefaler å bruke klær som passer for vind, regn og kaldt vær.

10:00-14:00 Daglig / 18:30 - 22:30 Tirsdag,Torsdag, Lørdag og Søndag

NOK 1,350 / NOK 950

Torget 21
8300 Svolvær

Telefon: 907 07 512
E-post: info@worldseaexplorers.com
Nettside: www.worldseaexplorers.com

Familiepadling i Lofoten

Bli bedre kjent med livet i havet og fjæra, - fra kajakk

Trygg og spennende familiepadling med lek og lær i fokus. Perfekt for de som ønsker en rolig tur i skjermet farvann - samt en god stund med familien.

Vår kajakkguide viser veg og lar deg utforske livet i og på havet i idylliske omgivelser med grunner og sandbunn i vakre Ørsnesvika utenfor Kabelvåg. Her kan du finne sjøstjerner, kråkeboller, fisk og skjell av ulik art.

Ørsnesvika er godt egnet for et første møte med kajakkpadling, og er spesielt fint for barn og unge da havet er roligere her. Enkelt utsett av kajakken på sandstranden. Turen går i rolig tempo, med god tid til stopp underveis. Bli med på kajakktur i Lofoten med barna i sentrum.

Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, men alle må være svømmedyktige og minimum 6 år. 1 barn og 1 voksen per kajakk.
Varighet: 2 timer
Oppmøte for turen: 30 minutter før avgang

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Oppmøtested: Resepsjonen på Skårungen i Ørsnesvika.

Telefon: 91655500
E-post: booking@xxlofoten.no
Nettside: www.xxlofoten.no

Skrova Fyr

Magiske sommerdager på ditt eget fyr!

Et internasjonalt kulturelt og kulinarisk lyspunkt gjemt vekk på et av Nord-Norges mest spektakulære steder, ytterst i fiskeværet Skrova. Nyt intime sommerkonserter og særpregede matopplevelser kombinert med ekslusiv overnatting og stilletid ytterst i havgapet. Vi ønsker å gi våre gjester eksklusive opplevelser og personlig service i den tiden vi tilbringer sammen. Dager og netter på fyret gir ro i sjelen og suveren åndelig føde. La deg forføre av lyset som blinker over bølgene, lytt til kjærligheten som suser i vinden…
Praktisk:
Skrova Fyr har 14 soveplasser fordelt på 8 rom i Assistentboligen. Rommene er enkle, rustikke og særpregede, alle med høy sengekomfort og med spektakulær havutsikt. Vår førsteklasses restaurant og kjøkken ligger I Fyrmesterboligen med plass for opp til 20 spisende gjester. Menyene er utelukket basert på lokale råvarer med fokus på «alt godt fra havet omkring oss». Begge boligene har koselige oppholdsrom for privat rekreasjon og fordypningstid. Selve fyrtårnet kan besøkes under oppholdet og inneholder en fast fotoutstilling sommeren igjennom. Vi arrangerer båtskyss til og fra fyret fra Skrova eller direkte fra Svolvær etter ønske.

Skrova Fyr
8320 Skrova

Telefon: 45852125
E-post: post@skrovafyr.no
Nettside: www.skrovafyr.no

Fotobrygga Rooms

Velkommen til den koselige Brygga på en av de mest pittoreske øyene i Lofoten!

Fotobrygga er en 200 år gammel sjarmerende trebygning og en av de eldste Bryggene på Skrova.
Rett ved fergekaien har det vært i mange år, det viktigste møteplassen for både lokalbefolkningen og turister.
Utleie ligger i første etasje, og vi har 3 dobbeltrom og 1 enkeltrom tilgjengelig. Det er en romslig stue med grunnleggende kjøkkenkrok og en fantastisk utsikt til sjøen. Lokalet har 2 felles bad.
Rommene kan leies separat eller hele huset.
Den vakre trebygningen vår har en koselig og rustikk atmosfære. Det har fremdeles det meste av det originale treverket og den fulle sjarmen til en tradisjonell Brygge, noe som også betyr at lydisolasjonen er veldig enkel og det kan være litt støyende når restauranten er åpen.
Fotobrygga restaurant ligger i første etasje og tilbyr deilig kvalitetsmat til en overkommelig pris i en koselig og tradisjonell atmosfære.

Været 6
8320 Skrova

Telefon: 408 86 920
E-post: bookings@fotobrygga.no
Nettside: www.fotobrygga.no

Fotobrygga Restaurant

Restauranten tilbyr deilig kvalitetsmat i en koselig tradisjonell atmosfære.

Fotobrygga er en 200 år gammel sjarmerende trebygning og en av de eldste Bryggene på Skrova.
Rett ved fergekaien har det vært i mange år, og den viktigste møteplassen for både lokalbefolkningen og turister.
Vi fokuserer på å fremme lokal gastronomi med et internasjonalt preg, samt organiserte tematiske arrangementer gjennom året.

Fotobrygga Overnatting
Utleie ligger i første etasje, og vi har 3 dobbeltrom og 1 enkeltrom til leie. Det er en romslig stue med en grunnleggende kjøkkenkrok og en fantastisk utsikt til sjøen. Lokalet har 2 felles bad. Rommene kan leies separat eller som fullt hus.

Vår vakre Brygge er perfekt for små / mellomstore arrangementer, som møter, kurs, workshops og gruppefester.

Været 6
8320 Skrova

Telefon: 408 86 920
E-post: bookings@fotobrygga.no
Nettside: www.fotobrygga.no

Ekspressbuss til Svolvær (Flybussen)

Reis enkelt og komfortabelt med Flybussen Lofoten (https://www.flybussen.no/billett/#/reise/til/harstad-narvik-flyplass/eve ) fra Harstad/Narvik Lufthavn Evenes til Lofoten. Bussen har holdeplass like ved hovedinngangen til flyterminalen og tar deg til Svolvær sentrum på 3 timer.

Rutene er tilpasset flyvningene til og fra Harstad/Narvik Lufthavn og dekker de fleste ankomster og avganger til og fra flyplassen.

Flybussen Lofoten har daglige avganger mellom Kabelvåg-Svolvær og Evenes. I Svolvær sentrum stopper bussen utenfor eller i gangavstand til mange av Svolværs hoteller inkludert; Scandic Vestfjord, Thon Hotel Lofoten, Fast Hotel Svolvær, Scandic Svolvær, Anker Brygge, Lofoten Suite Hotel, Svinøya Rorbuer, Fast Hotel Lofoten og Fast Hotel Marina.

For rutesøk klikk her (https://www.flybussen.no/billett/#/reise/til/harstad-narvik-flyplass/eve).

Fasiliteter om bord
 Komfortable og regulerbare seter
 God seteavstand
 Strømuttak på hvert sete
 God plass til bagasje
 Toalett om bord
 1-2 barneseter (best egnet for barn i alderen 6 måneder og oppover)
 6 (+) Isofix uttak for de som reiser med eget sete.
 Sitteputer for større barn
Rabattordninger
Flybussen Lofoten tilbyr en rekke rabatter.
 Tur/retur rabatt
 Inntil 4 barn (under 17år), gratis i følge med en betalende voksen.
 Studentrabatt
 Honnørmoderasjon
Velg ønsket rabatt under passasjerkategori i rutesøk.

Telefon: +47 51 59 90 60
Nettside: https://www.flybussen.no/billett/#/reise/til/harstad-narvik-flyplass/eve

Husky besøk hos Rieban Husky

Historiefortelling, bål og husky kos

Besøk kennelen vår, hør historier om hundene som bor i nord, kos deg med en n kopp te / kaffe ved bålet og si hei til hundene våre.
Hvis vi har valper, tar vi dem også en kort spasertur!

Pris: Nok 550 per person
Starttid: juni / juli / august 17:00 - 17:00 (19:00)
April / Mai / September / Okt / Nov. 15:00 - 15:00 (17:00)
Sesong: 15. april - 15. november
Dager: alle dager
Min 1 pers. Maks 10 pers. eller på forespørsel
Inkl. Mva hjemmelaget kake, te / kaffe

Malnes 50
8357 Valberg

Telefon: +47 465 91 149
E-post: riebanhusky@gmail.com

Lofoten Ski & Seil med Northern Alpine Guides

Bo og reis på en flytende ski lodge, med skiturer på dagen og båttur på ettermiddagen.

Dette er en av de mest unike måtene å dra på skitur. Vi har et tett samarbeid med Skydancer syvende år på rad, en 75 fots seilbåt med alle fasiliteter. Her bor du på 2 manns lugarer, spiser god mat og slapper av i en av de to salongene. God plass, tørt innemiljø og et stødig mannskap er nøkkelord når man skal på ski & seil. Torill og Nick som bor på båten hele året vil sammen med en av våre Tindevegledere se til at dette blir et minne for livet. Skikjøring på dagtid og båtliv på ettermiddagen. Kan det bli bedre?

E-post: info@alpineguides.no
Nettside: www.alpineguides.no

Galleri Eggum

Galleri Eggum

Du kommer tett innpå Lofotnaturen i Galleri Eggum. Her finner du malerier og grafikk av Rolf Aarøe Arnesen. Han er opptatt av å formidle Lofotnaturens dramatiske skiftninger og de skiftende lys- og fargeforhold. Ikke bare natur, han viser også en side ved sin kunst som er mer impresjonistisk, forenklet,spontan og med en forsterket koloritt.

Galleri Eggum finner du 4,6 km fra avkjørselen mot Eggum , fra E10 ved Bøstad. Det er et lite galleri i idylliske omgivelser og ligger ved yttersida av Lofotens værharde kyst. Galleriet er egentlig et småbruk fra 1878 som er delvis ominnredet til et galleri.Småbruket består også av et originalt nordlandshus fra det angitte året, noe som ikke lenger er ofte man ser. Galleriet har gratis adgang.
I låvebygningen kan du se galleriet. Her viser Rolf Aarøe Arnesen ca. 60 ulike malerier og trykk. De fleste motivene er hentet fra Lofotens skiftende naturinntrykk.
I tillegg til malerier presenteres ulike formater trykk, i forskjellig prisklasser.
I samme bygning kan du se antikkavdelingen, som selger kunstglass, gammelt porselen og gammelt glass.
Servering:
Utenom koronatiden selges varme, 6-hjerters vafler med rømme og syltetøy , kanelsnurrer og kaffe/te! Dette kan du nyte ute i flere idylliske sittegrupper eller inne i det nybygde lysthuset. Eller kanskje du foretrekker kaffen i «Gammelbua» som er original innvendig fra 1878! Valget er ditt. Det hele med utsikt til den vakre Lofotnaturen, der på yttersida av Lofoten.

Ca 4 kilometer videre fra galleriet kommer du til det lille tettstedet Eggum, som fra gammelt av var mest bebodd av fiskere og sauebønder. Det er en sjarmerende tett bebyggelse med små hus. Her ute stopper veien i et friområde. Dette er et yndet utfartssted med mye bobilturisme. Her har man full utsyn til midnattssolen.
En 15 minutter spasertur videre kan man beskue det mye omtalte kunstverket «hode», en skulptur av Markus Raetz, som er laget i forbindelse med Kulturlandskap Nordland.

Velkommen til Galleri Eggum !

Eggumsveien 459
8360 Bøstad

Galleri Eggum finner du 4,6 km fra avkjørselen mot Eggum , fra E10 ved Bøstad.

Telefon: 46520530
E-post: rolfaaro@online.no
Nettside: www.gallerieggum.no

Heldagstur til Vinjedalen

Kom på Hov Gård og bli med på vår Heldagstur ! Vi rir over stranda på Hov og videre over vikingveien og gjennom naturreservatet på Gimsøy.

Vi rir opp til Vinjedalen og tar en pause ved lavvoen i ett idyllisk skogholt. I pausen slippes hestene løs og vi samles rundt bålet og noe godt å spise. Etter mat og hvile rir vi innom stranda på Vinje før turen går over raet til Hov. På denne turen er det flere lange strekk med gode muligheter for mye tølting og galopp, og for deg å bli kjent med din hest.

For alle turene tar vi værforbehold da vi setter sikkerheten først. Er værforholdene for dårlige vil vi sette opp en ny tur på et annet tidspunkt. Ellers gjelder våre vilkår og betingelse.

Når
Hele året (med værførbehold)

Hvem
Øvede og erfarne, enkeltpersoner og grupper

Pris
Kr 2090,- per person. Inkludert varm lunsj laget over bål og varm drikke. Min. 2 deltagere

Varighet
ca 6 timerHov
8314 Gimsøysand

Telefon: +47 975 59 501
E-post: info@hovgard.no
Nettside: www.hovgard.no

Arktisk SUP-Safari

Familie-SUP er for barn, ungdom og familier som ønsker å ha det gøy sammen på vannet.

Bli med på en morsom økt på vannet ved å stå på paddleboarding (SUP) med
familien i vakre Valberg. Du blir veiledet av våre dyktige guider, som også er
sammen med deg på vannet.

Enten du er en lokal eller tilreisende er dette en perfekt aktivitet i løpet av
Lofotferien. En fantastisk måte å komme seg bort fra hverdagen, utforske en
vakker bukt i Lofoten og ha det gøy på vannet.

Stå på et eget brett, del med en venn eller stå sammen med en forelder. Valget
er ditt. Hovedsaken er at dere har det gøy sammen.

Morsom sommeraktivitet for barna. Dette gir opplevelse og mestring for deg
som aldri har forsøkt SUP før.

Praktisk informasjon:

Møt opp ved resepsjonen til Brustranda Camping ca 15 minutter før turstart.

Etter en kort instruksjon og sikkerhets-veiledning kan du padle rundt, trygt og
behagelig inne i bukta i nydelige Valberg.

Padle rolig på stille vann, lek i kurvene på bølgete dager, ha en flott treningsøkt
eller bare ha det gøy på våre stabile stand up paddlebrett (SUP).

Guiden vår er sammen med deg i vannet, viser deg teknikk og assisterer deg
underveis.

Denne turen er bra for alle aldre og nivå av erfaring, en flott måte å nyte tiden
med venner og familie på i vannet.

Vi holder oss nært land og i øyesyn fra campingens resepsjonsområde - dersom
noen ikke ønsker å delta, men følge med og ta bilder.

Høydepunkter:
- Familievennlig og morsom aktivitet
- Krever ingen førkunnskap og passer alle erfaringsnivå
- Lokal, erfaren guide

Å padle en SUP er enkelt, og enten du velger å sitte ned eller står oppreist, så
vil du raskt bli din egen SUP-mester!

Du står lett på våre stabile brett

Nyttig å vite:

Vanskelighetsgrad: Egner seg for alle, men man må være svømmedyktig
(svømme 50 meter).

Aldersgrense: 8 år. Mellom 8-16 år må man ha tillatelse fra foresatte. Mindre
barn kan delta, men da må en voksen padle sammen med barnet.

Inkludert:
 Erfaren guide
 20 minutters intro og 1.5 timer SUP i trygge omgivelser
 Omkledningsrom
 Komplett padleutstyr
 Våtdrakt
 SUP-brett
 Varm dusj etter SUP
 Varm drikk e og kanelbolle/kake i cafeen etter endt tur.

Lengde: 2 timer, inkl. 20 minutters introduksjon/opplæring
Språk: Norsk / English
Min/maks personer: 3/10
Oppmøtested: Ved resepsjonen på Brustranda Camping
Oppmøtetid: ca. 15minutter før turstart for omkledning og utdeling av utstyr.

Ta med:
 Handkle, og dine nødvendige toalettsaker for varm dusj etter SUP
 Solbriller
 Vann
 Badetøy
 Varmt skifte

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Surfing med alt utsyr og opplæring, midt i Lofoten! - Lofoten Beach Camp

Ved idylliske Flakstad-stranda ligger surfecampen Lofoten Beach Camp.

Her tilbys alt du og ditt reisefølge trenger for å oppleve bølgesurfing i midnattssolens rike.
Med en steinfri sandstrand, en uslåelig beliggenhet og varme dusjer, legger vi ved Lofoten Beach Camp til rette for en magisk opplevelse fra surfebrettet i sommer.
Om du tidligere ikke har utforsket surfing, tilbyr vi surfekurs for nybegynnere!
Våre erfarne instruktører legger til rette for at alle får kjenne på mestringsfølelsen, mens dere glir inn i solnedgangen.
Våre kurs tilrettelegges deres timeplan og deres nivå, uansett alder!
Send oss en melding eller ring oss for å høre når din neste surfeopplevelse starter!

Kjerkveien 45
8380 Ramberg

Telefon: 95035283
E-post: post@lofotenbeachcamp.no
Nettside: www.lofotenbeachcamp.no

Midnattssolen fra strandkanten - Lofoten Beach Camp

Midt i Lofoten, blant høye fjell og dype fjorder, ligger en campingplass med helt uslåelig beliggenhet.

Med god plass mellom gjestene, moderne fasiliteter og en egen strand som strekker seg over en kilometer, legger vi ved Lofoten Beach Camp til rette for at du og ditt reisefølge har alt dere trenger under årets feriering i Lofoten.

Vi legger til rette for din ferie, der vi rommer plass for både campingvogner, telt, bobiler og vanlifere!
I tillegg har campingen rom og hytte, som kan bookes gjennom nettsiden vår.

Med nye servicebygg, koselige ansatte og gode surfemuligheter for nybegynnere, tilbyr vi en ferie som passer for hele familien, uansett alder!

Med direkte adgang til hovedveien og en logisk plassering midt blant Lofotens severdigheter, utgjør Lofoten Beach Camp det perfekte utgangspunktet for å utforske Lofoten, både i øst og vest.

Med vårt nye tilbygg legges det også til rette for at alle skal kunne nyte strandlivet. Med 2 helt nye handicap-toalett og tilrettelagt passasje fra campen ned til stranda vil alle kunne nyte midnattssolen hos oss!

Om man tar turen innom oss i sommer, vil dere også ha muligheten til å være blant de første som får teste ut Lofotens første strandbar, med kalde forfriskninger og en utsikt du aldri har sett maken til.

Vi ses ved stranda!

Kjerkveien 45
8380 Ramberg

Telefon: 950 35 283
E-post: post@lofotenbeachcamp.no
Nettside: www.Lofotenbeachcamp.no

Fløya (590 moh.) og Djevelporten

Tronende over Svolvær sentrum i Lofoten, med den velkjente fjellformasjonen Svolværgeita i front, ligger Fløya, et skikkelig stas-fjell. Dette er en fjelltur hvor du passerer Djevelporten, en stor stein kilt fast i et juv. Og ikke nok med det, det finnes en sherpatrapp som leder opp, og som går under navnet «Djeveltrappa» - en attraksjon i seg selv.

Sherpatrappa Fløya

Foto: Sherpatrappen opp mot Djevelporten og Fløya - Sissel Hansen

Fløya er Svolværs byfjell, og har blitt enda mer populær etter at det ble lagt sherpatrapp opp store deler av fjellet. Går du opp på Fløya får du et flott skue over byen. Svolvær har 4700 innbyggere og er med det den mest folkerike bosetningen i øyriket. Svolvær har småflyplass og anløp for både Hurtigruta, ferge og hurtigbåt. I den lille, store byen finnes et rikt utvalg av overnattingssteder, restauranter, gallerier og butikker. Turistinformasjonen befinner seg på torget. Her får du tips til hva mer Lofoten har å by på. Hva med å padle kajakk i Svolvær havn, eller bli med på båttur til Trollfjorden? Du kan lese mer om Svolvær  på Wikipedia.

Informasjon om Djevelporten og Fløya

Startsted: Parkering i sentrum eller på parkeringsplass ved foten av trappa i Blåtindveien.

Sesong: Vår, sommer og høst.

Distanse:1,5 km

Høyde: 590 moh.

Varighet: 2 t én vei.

Vanskelighetsgrad: Lett opp trappa, middels videre til Djevelporten. Krevende om du skal helt opp til toppvarden.

Djevelporten

Foto: Djevelporten - CH - Visitnorway.com

Parkering

Turen starter rett utenfor sentrum av Svolvær. Det er anlagt en parkeringsplass nordvest for kirkegården, der Blåtindveien gjør en krapp sving, men denne fylles fort opp og den kan være enklere å parkere i sentrum. 

Turbeskrivelse

Stien leder fra parkeringsplassen og oppover lia. Etter et kort stykke kommer du til en sherpatrapp – eller «Djeveltrappa» – som den blir kalt på folkemunne. Trappa ble påbegynt i 2019, og skal bygges videre etter hvert.

I trappa kan du sluke høydemetre dersom lårmusklene tillater det. Heldigvis er det bygget en rekke fine benker og rasteplasser underveis, hvor du kan slappe av og nyte utsikten.

Velg rett sti

Oppe på den første heia der terrenget flater noe ut, deler stien seg i to. Den ene stien leder til høyre og mot Svolværgeita. Hit går de som skal klatre opp den berømte fjellformasjonen. Er du interessert i dette, får du vite mer om tilgjengelige guider på turistinformasjonen. 

Når du skal til Fløya følger du derimot stien som går rett frem. Etter et lite stykke dreier stien østover og inn i den brede dalen som ender i et skar mellom fjellformasjonen Frosken og fjellet Fløya. Det er lagt klopper over myrterrenget. Terrenget videre oppover er nokså bratt og ulendt.

Bratt og eksponert

Når du når toppen av skaret ser du rett bort på Djevelporten, en steinblokk som er kilt fast mellom to fjellsider. Det er svært bratt og eksponert her, og det er forbundet med risiko å gå ut på Djevelporten. Utvis stor forsiktighet om du velger å gjøre dette. 

Stien mot Fløya fortsetter oppover og bortetter fjellsiden i en bueform. Det er en god sti, i luftig terreng, helt på kanten av en egg. Når du kommer frem til topp-partiet vil storslått utsikt velte mot deg. Herfra vil du ha Vestfjorden og Svolvær for dine føtter! På denne fjellryggen er det god plass, og det er fint å sitte og raste her. Det er ikke mulig å gå ned fra fjellryggen på fremsiden over Svolværgeita - med utsikt rett mot byen. Følg derfor samme sti eller sti merket med Lofoten High5 sine blå og hvite merker tilbake. 

Ønsker du å nå det aller høyeste topp-punktet må du ta hendene til hjelp og klatre opp en bratt og utfordrende passasje på 2–3 meter, før du enkelt kan gå de siste meterne opp til toppen, som er markert med en varde.

Tenk nøye på at den bratte passasjen kan være mer krevende når du skal ned igjen, spesielt om det er vått!

Andre nyttige tips

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du kan være en ansvarlig gjest, leser du mer om her. 

Spørsmål ofte stilt om Djevelporten og Fløya

Er turen familievennlig?

Ja, i selve trappen, for de større barna. Det er en del bratte partier og til dels krevende stipartier. Etter trappen er det også noen områder med klyving.

Kvalvika og Ryten (543 moh.)

Kvalvika og Ryten i Lofotodden nasjonalpark er blant Lofotens mest besøkte turmål. Det er det en grunn til. Utsikten fra fjellet Ryten er uten sidestykke, med den lange, gylne stranden langt der nede.

Informasjon om Kvalvika/Ryten

Startsted: P-plass på Fredvang skole.

Sesong: Vår, sommer, høst. Om vinteren på ski eller med truger.

Distanse: 3,5 km direkte til toppen, 3 km direkte til stranda.

Høyde: 543 moh.

Vanskelighetsgrad: Lett

Varighet: 1,5 t én vei til stranda. 2 t til Ryten. 

Turen til Kvalvika og Ryten lokker mange ut på tur. Her får du oppleve ekte Lofotidyll med steile fjell, smaragdgrønt hav og en imponerende sandstrand som frister badeløvene ut i bølgene. 

Dette er en forholdsvis lettgått tur som passer for familier som liker å gå i fjellet. Det finnes flere varianter på turen, slik at man kan justere lengde etter eget ønske.

Kvalvika ligger på Moskenesøy, men tilhører Flakstad kommune. Området du her befinner deg i er kjent for sine mange vakre sandstrender. I tillegg til Kvalvika er Yttersand, Ramberg og Skagsanden alle verdt et besøk om du liker å gå barføtt på hvit korallsand.

Nærmeste handelssentrum er Ramberg, syv kilometer fra Indresand, som er starten av turen. Her finner du bensinpumpe, butikk, turistinformasjon samt spise- og overnattingssteder. Her finnes det også mange muligheter for vannaktiviteter for både barn og voksne.

Du kan lese mer om Kvalvika og nærområdet på Wikipedia.

Parker på Fredvang skole

Det er mange som ønsker å besøke Kvalvika. Turgåere oppfordres til å parkere på Fredvang skole og starte turen herfra. Det er skiltet til parkeringen når du kommer over Fredvangbruene. Skoleplassen brukes mot at en vippser 50kr til bydgelaget (for vanlig bil). Der finnes også ladepunkt for el-bil på skoleplassen, samt rent drikkevann og søppelhåndtering.

Vil du være ekstra miljøvennlig, anbefaler vi at du tar shuttle-buss - for mer informasjon om denne, sjekk her. 

Trivelig turterreng

Fra parkeringsplassen følger du anvisningen mot stien som leder opp mot Einangen. Dette er en god sti som går gjennom lettgått turterreng over små knauser og koller. Stien går nord for Einangsvannet og runder sørsiden av kolle 290. Husk at sauer ikke skal presses og at hunder alltid skal være i bånd.

Fortsett videre oppover til du har Forsvatnet et stykke nedenfor deg på venstre hånd. Her i passet deler stien seg, og du må ta avgjørelsen om du skal opp på fjellet, eller gå direkte ned til stranden. 

Velger du å bestige Ryten først, følger du bare stien oppover lia. Stien forgreiner seg, og velger du stien som går langs ryggen lengst til venstre får du den mest spektakulære utsikten. Her er det stupbratt ned, så vær forsiktig! 

Formidabel utsikt

Kvalvika - Sissel Hansen, Destination Lofoten

Utsikten ned mot Kvalvika gjør virkelig inntrykk. Bratte klipper reiser seg på hver side av bukta, og danner et fint rammeverk rundt den vakre stranden.

Mot selve toppen flater terrenget ut, og fra toppvarden ser du utover storhavet mot nord. Hva med å gjøre denne turen i midnattssol?

Etter fjellturen velger mange å ta turen ned på stranda. Kanskje for et forfriskende bad? Følg stien tilbake til Forsvatnet, og videre nedover bekken mot stranden.

Rundtur alternativer

Har du mulighet for å bli kjørt og hentet andre steder langs ruta, kan du gå en rundtur. Den korteste vil være fra Kvalvika, over Skoren og ned til Torsfjorden. Turen tilbake kan kortes ned ved å søke ned til Torsfjorden ved østenden av Markvannet.

Andre nyttige tips

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en ansvarlig gjest, kan du lese mer om her. 
  • Vil du vite mer om Lofotodden nasjonalpark, kan du lese mer her.

Spørsmål ofte stilt om Kvalvika og Ryten: 

Er turen familievennlig?

Ja, både turen til Kvalvika og Ryten er familievennlig. Stien er fin og ikke spesielt krevende, selv for de små. Det kan være du må beregne dobbelt så lang tid med små barn og man skal jo alltid vurdere om det kan være bedre alternativer til fotturer hvor barna får kose seg litt mer.

Kan jeg bruke drone på Kvalvika og Ryten?

Nei, Kvalvika og Ryten ligger i Lofotodden nasjonalpark. Av hensyn til dyreliv og uforstyrret friluftsliv er unødvendig støy og bruk av drone forbudt i Lofotodden nasjonalpark.  

Kan man ta med hund til Kvalvika og Ryten

Ja, men det er båndtvang i perioden 01.04 - 15.11. Flakstad kommune har en forskrift om utvida båndtvang av hensyn til beitedyr. Stien er god nok for små firbeinte, men hunden må kanskje bæres i små partier på stien til Kvalvika.

Dagstur til Skrova med seiling, fottur og fiske

Vi søker alltid etter de mest fantastiske stedene, og øyene Litlmolla og Skrova utgjør dagens seilas i dette vakre naturområdet. Med flest soltimer i Lofoten og sine hvite sandstrender, skjønner vi hvorfor Skrova noen ganger kalles “Lofotens Hawaii”. 

Etter kun et kort seilas fra Svolvær når vi Skrova & Litlmolla, to fantastiske øyer. Litlmolla er ubebodd mens Skrova har en befolkning på rundt 200 mennesker. Selv om det ikke er mange fastboende, er Skrova et veldig aktivt sted hvor du kan finne skole, restauranter, bakeri, dagligvarebutikker og en barnehage. Skrova har flest soldager i Lofoten og er hjem til flere av de vakreste strendene rundt Lofoten - derfor kalles det noen ganger “Lofotens Hawaii”.

Skipperen din vil møte deg i Svolvær gjestehavn der vår komfortable katamaran ligger, og etter kort intro og sikkerhetsorientering starter turen. Om bord i båten finner du komfortable sitteplasser både inne (oppvarmet salong) og ute (nett fremme på båten og beanbags/sakkosekker). Nyt en fersk kopp kaffe, te, eller helt enkelt det reneste arktiske vannet, mens skipperen navigerer deg mot kveldens destinasjon.

Etter omtrent 45 minutter seiling når vi til Litlmolla, som ser mer ut som en øy hentet direkte fra en Jurassic Park-film. Nyt naturen, få øye på ørn og andre sjøfugler mens vi fortsetter navigasjonen mot Skrova. På Skrova kan vi gå på land for å strekke beina og utforske øya i ca. 1,5 time (det tar omtrent 30 minutter en vei å gå til sandstrendene på bildene). (psst ... det er også et sted for is, kaffe og liten matbit her om du er sulten).

Når vi er klare til å ta turen tilbake mot Svolvær, vil skipperen ta deg til en av favorittfiskeplassene for å prøve fiskelykken. Hvis du fanger noe er du velkommen til å ta dette med deg hjem!

En avslappende, innholdsrik og morsom opplevelse som vi sterkt anbefaler for ditt opphold i Lofoten.

Tid: 10.00-1500
Sesong: 1. juni - 31. august
Pris voksen: 650 NOK
Minimum ant. deltakere: 4

- Rengjorte og desinfiserte overflater (På grunn av Covid-19 legger vi til ekstra tiltak for rengjøring / desinfisering etter hver tur)
- Varme kjeldresser for kalde dager
- Fiskeutstyr
- Seile blant holmer, skjær og øyer rundt Lofoten
- Kikkert for å oppdage dyreliv
- Vi tar deg til gode fiskeplasser
- Sertifisert skipper
- Tilgang til sitteplasser og kjøkkenareal (her kan du f.eks. pakke opp "take away" fra restauranger i Svolvær)
- Komfortabel oppvarmet salong & toaletter

Sjømannsgata 7
8300 Svolvær

Gjestehavn, Sjømannsgata 7, 8300 Svolvær

Telefon: 99371010
E-post: support@pukkatravels.com
Nettside: www.pukkatravels.com

6 Timer Privat Seil- og Fisketur På Komfortabel Katamaran

Nyt solen, utsikten, dyrelivet og prøv fiskelykken.

Vi har gjort det til vår lidenskap å skape en uforglemmelig dag ute på sjøen for våre gjester og med flere års erfaring kjenner vi området godt. Å seile i de arktiske fjordene er fantastisk, og om sommeren yrer dyrelivet under det uendelige sollyset.

Er vi heldige ser vi sjøfugl, ørn, niser og sel på denne utflukten. Det blir satt av tid til å fiske om dere ønsker det og skipperen vil gi deg alt du trenger av fiskeutstyr og instruksjoner.
Ta med venner eller familie, og la oss være vert for en privat seiling tilpasset dine ønsker og behov. På båten kan dere sitte ute på dekk, eller inne i salongen. Vi har varme pledd, kjeledresser og skinn til å holde deg komfortabel selv når vi er ute på sjøen. Enten du ønsker å feire bursdag, seile til fotturer, utforske fiskeplassene eller heve seilene og omfavne den arktiske sommerbrisen - vi er her!

Vårt mål er å skape en fantastisk dag for deg ute på sjøen der du kan se fantastiske områder og dyreliv. Akkurat som deg elsker vi å reise, utforske og vi leter alltid etter de beste opplevelsene. Med din helse og sikkerhet i fokus, serverer vi ikke noe mat til denne opplevelsen, men ønsker deg velkommen til å ta med mat om du ønsker - eller bruke det romslige kjøkkenet om bord (vi vil med glede dele oppskriften på vår favoritt fiskesuppe a'la Pukka!). Skipperne våre er godt oppdatert på risikoen ved COVID-19, og vil holde minimum 1 meters avstand til alle passasjerer. Personer med luftveissymptomer eller feber kan ikke delta på denne turen.

Nedenfor kan du se en liste med forslag for områder vi kan besøke. Før start vil skipperen presentere potensielle ruter, og du kan bare kan slappe av, lene deg tilbake og sammen med skipper ta en beslutning basert på vær & vind og humør for dagen. De foreslåtte destinasjonene er væravhengige, og det er kanskje ikke mulig å besøke alle destinasjoner på en tur, listen bør leses som forslag og alternativer for inspirasjon.


LOFOTEN - 6 TIMER:

Kabelvåg
Skrova
Littlemolla
Øyhellesundet
Svolvær
Henningsvær
Trollfjord
Austnesfjorden

Godt å vite før denne turen:
- Ta med deg: varme klær etter værforhold
- Skipperne våre er godt oppdatert på risikoen ved COVID-19, og vil holde minimum 1 meters avstand til alle passasjerer. Personer med luftveissymptomer eller feber kan ikke delta på denne turen.
- Med din helse og sikkerhet i fokus, serverer vi ikke noe mat til denne opplevelsen, men ønsker deg velkommen til å ta med mat om du ønsker.

Inkludert:
Profesjonell skipper
Privat charter ombord i en komfortabel katamaran
Redningsvest (eller flytedrakter for kjøligere dager)
Stand-up paddle brett
Fiskeutstyr
Kaffe, te og varm sjokolade
Full tilgang til kjøkken ombord for tilberedning av mat (på grunn av COVID-forskrifter er mat ikke inkludert i denne opplevelsen)

Ta med deg: varme klær etter værforhold
Antall deltakere: 1-12 (Private grupper)
Vanskelighetsgrad: Lett
Avgangstid og sted: kl. 09:00, Gjestehavna, Sjømannsgata 7, 8300, Svolvær
Varighet: 6 timer

Sjømannsgata 7
8300 Svolvær

Gjestehavn, Sjømannsgata 7, 8300, Svolvær

Telefon: 99371010
E-post: support@pukkatravels.com
Nettside: www.pukkatravels.com

3 Timer Privat Seil- og Fisketur På Komfortabel Katamaran

Nyt solen, utsikten, dyrelivet og prøv fiskelykken.

Vi har gjort det til vår lidenskap å skape en uforglemmelig dag ute på sjøen for våre gjester og med flere års erfaring kjenner vi området godt. Å seile i de arktiske fjordene er fantastisk, og om sommeren yrer dyrelivet under det uendelige sollyset. Er vi heldige ser vi sjøfugl, ørn, niser og sel på denne utflukten. Det blir satt av tid til å fiske om dere ønsker det og skipperen vil gi deg alt du trenger av fiskeutstyr og instruksjoner

Er vi heldige ser vi sjøfugl, ørn, niser og sel på denne utflukten. Det blir satt av tid til å fiske om dere ønsker det og skipperen vil gi deg alt du trenger av fiskeutstyr og instruksjoner.

Ta med venner eller familie, og la oss være vert for en privat seiling tilpasset dine ønsker og behov. På båten kan dere sitte ute på dekk, eller inne i salongen. Vi har varme pledd, kjeledresser og skinn til å holde deg komfortabel selv når vi er ute på sjøen. Enten du ønsker å feire bursdag, seile til fotturer, utforske fiskeplassene eller heve seilene og omfavne den arktiske sommerbrisen - vi er her!

Vårt mål er å skape en fantastisk dag for deg ute på sjøen der du kan se fantastiske områder og dyreliv. Akkurat som deg elsker vi å reise, utforske og vi leter alltid etter de beste opplevelsene. Med din helse og sikkerhet i fokus, serverer vi ikke noe mat til denne opplevelsen, men ønsker deg velkommen til å ta med mat om du ønsker - eller bruke det romslige kjøkkenet om bord (vi vil med glede dele oppskriften på vår favoritt fiskesuppe a'la Pukka!). Skipperne våre er godt oppdatert på risikoen ved COVID-19, og vil holde minimum 1 meters avstand til alle passasjerer. Personer med luftveissymptomer eller feber kan ikke delta på denne turen.

Nedenfor kan du se en liste med forslag for områder vi kan besøke. Før start vil skipperen presentere potensielle ruter, og du kan bare kan slappe av, lene deg tilbake og sammen med skipper ta en beslutning basert på vær & vind og humør for dagen. De foreslåtte destinasjonene er væravhengige, og det er kanskje ikke mulig å besøke alle destinasjoner på en tur, listen bør leses som forslag og alternativer for inspirasjon.


LOFOTEN - 3 TIMER:

Kabelvåg
Skrova
Littlemolla
Øyhellesundet
Svolvær

Godt å vite før denne turen:
- Ta med deg: varme klær etter værforhold
- Skipperne våre er godt oppdatert på risikoen ved COVID-19, og vil holde minimum 1 meters avstand til alle passasjerer. Personer med luftveissymptomer eller feber kan ikke delta på denne turen.
- Med din helse og sikkerhet i fokus, serverer vi ikke noe mat til denne opplevelsen, men ønsker deg velkommen til å ta med mat om du ønsker.

Inkludert:
Profesjonell skipper
Privat charter ombord i en komfortabel katamaran
Redningsvest (eller flytedrakter for kjøligere dager)
Stand-up paddle brett
Fiskeutstyr
Kaffe, te og varm sjokolade
Full tilgang til kjøkken ombord for tilberedning av mat (på grunn av COVID-forskrifter er mat ikke inkludert i denne opplevelsen)

Ta med deg: varme klær etter værforhold
Antall deltakere: 1-12 (Private grupper)
Vanskelighetsgrad: Lett
Avgangstid og sted: kl. 09:00 & 14.00, Gjestehavna, Sjømannsgata 7, 8300, Svolvær
Varighet: 3 timer

Sjømannsgata 7
8300 Svolvær

Gjestehavn, Sjømannsgata 7, 8300, Svolvær

Telefon: 99371010
E-post: support@pukkatravels.com
Nettside: www.pukkatravels.com

Lær å lage egne glassperler

Få et innblikk i glassets magiske verden ved å lære å lage dine egne unike glassperler.

Med hjelp av en brenner varmes glasset opp slik at det blir flytende. Glasset
snurres på en liten jern pinne. Man bruker forskjellige farger til dekorering og kan
lage forskjellige mønster. Perlen kan brukes til ørepynt, halssmykke, armbånd, ring
eller nøkkelknippe, alt etter ditt ønske.

Steinveien 15
8310 Kabelvåg

Telefon: +47 938 78 472
E-post: post@lofotenglass.no
Nettside: www.lofotenglass.com

Fisketur i midnattsol fra Svolvær med Go2Lofoten

Bli med på tur i midnattsolens rike! Midnattsolen er et fantastisk naturfenomen, som kan observeres om sommeren, nord for Polarsirkelen.

Når midnattssolen har beveget seg til sitt laveste over horisonten, kan du oppleve et utrolig fargespill som kan ta pusten fra de fleste!

I tillegg har du muligheten til å fange din egen fisk, mens du nyter den vakre utsikten mot midnattsolen.

Du vil få god veiledning av vårt mannskap, både når det gjelder utstyr,
sikkerhetsprossedyrer og om turen for øvrig. Før turen blir det gitt en kort brief om sikkerhetsrutinene.

Flytedresser, redningsvester og fiskeutstyr lånes ut.

Daglig avgang fra Svolvær

Varighet: 3 timer

Sjømannsgata 5
8300 Svolvær

Telefon: +47 940 93 264
E-post: go2lofoten@mail.com
Nettside: www.go2lofoten.no

Dagstur til Himmeltinden

På denne vandreturen venter et fantastisk eventyr deg!

Vår lokalkjente og erfarne guide tar deg med fra havnivå og opp til Vestvågøys høyeste fjell på utrolige 931 m.o.h.

Perfekt for deg som er aktiv, har fjelltur i Lofoten på din Bucket list, men føler deg tryggest med en veiviser.
Vi lover deg en spennende og fantastisk tur, men samtidig trygg.

Denne noe krevende turen tar ca. 5 timer opp og ned. Turen er ikke teknisk vanskelig å gå, men kan være tidvis bratt.

Hovedtoppen på 964 m.o.h. er avstengt (radaranlegg). Vi går til fortoppen og utsikten kan ikke beskrives med ord.

Himmeltinden gir utsikt bygdene Uttakleiv og Haukland og de nydelige hvite strendene. Et ikonisk syn når du er i Lofoten.

Vi avslutter med en forfriskende dukkert i havet for den som vil.

Tungt - men flott!
«Turen er tung, som å gå i en veldig lang og bratt trapp... men aldri skummel. Ingen farlige partier, så kan trygt gås også om man har høydeskrekk. Fantastisk utsikt!»

Mange pauser
«Fantastisk tur! Vi fikk med oss gutta våre på 10 og 12 år, med nok mange kakao og kvikklunsj-pauser. Flott terreng å gå i. En vanvittig vakker utsikt verdt strevet opp de 931 m. Anbefaler å ha m staver for den som sliter m knær. Ta med ekstra klær, alltid godt å få på tørt tøy og litt ekstra på toppen, og ofte blåser det på toppene»

Den flotteste utsikten
«Den fineste fjelltoppen i vestlofoten. Bratt opp, men du belønnes med nydelig, vakker utsikt allerede fra starten av turen.
Må oppleves!»

Praktisk informasjon:
Vanskelighetsgrad: Hard/aktiv
Inkludert: Lokal og erfaren guide, Bilde og forfriskning på toppen.
Klokkeslett: 10.00- ca. 15.00.
Lengde: ca. 5 timer
Språk: Norsk / English
Min/maks personer: 3/10
Minimumsalder: 10 år ledsaget av en voksen.
Du må like å gå i fjell og du bør ha godt fottøy.
I sekken bør du ha med mat, drikke og ekstra tøy.
Været i Lofoten skifter fort, så ha alltid med deg ekstra klær selv om det er varmt.
Oppmøtested: Parkeringsplassen på Haukland Strand 15 minutter før avgang.

Haukland

Telefon: +47 76 06 09 70
E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Linken i Svolvær (105 moh.)

Linken er en kort men fin lav terskel tur som passer like godt for barn som voksne. Du kan også gå denne veien når du skal til Tjeldbergtinden som også ligger i Svolvær - i Lofoten.

Veien opp mot Linken. Foto: @isabellaeinarsen

Informasjon om turen

Parkering: I sentrum av Svolvær.


Sesong: Hele året


Distanse: 1,9 km (en vei 3,8 km t/r).


Høydemeter: 152 moh.


Varighet: 1t tur/retur.


Vanskelighetsgrad: Lett (grønn) tur som passer for alle.


Startpunkt: Torget i Svolvær

Utsikt mot linken (tatt fra Tjeldbergtinden). Foto: @isabellaeinarsen

Turbeskrivelse

Her kommer man seg opp i høyden uten å måtte gå flere høydemeter. Det er ikke alle som ønsker eller har muligheten til å gå hele bratte stigninger og lengre fjellturer. Linken er derfor den perfekte tur om du ønsker å komme litt opp i høyden uten å måtte bestige flere høydemetre.


Turen er fin å gå hele året, men går du den vinterstid minner vi på at det er lurt å sjekke føret. Det kan være glatt og/eller mye snø.

Linken/Tjeldbergaksla ligger et lite stykke fra Svolvær sentrum, men er fremdeles veldig tilgjengelig. Toppen Linken er en liten fjelltopp rett nedenfor Tjelbergtinden.
Kjører du bil, kan du parkere i sentrum og ta en spasertur til starten. Det ca. 20 min å spasere fra Svolvær sentrum til bommen bak Brannstasjonen, som er startpunkt.

Gå fra sentrum langs gang- og sykkelstien mot Kabelvåg, og ta av når du kommer til bensinstasjonen Esso. Fra Esso følger du veien til du når brannstasjonen på venstre side. Ta til venstre rett før brannstasjonen og følg veien til du når en bom med skilting "Tjeldbergtind" ved siden av. Her går  en grusvei opp hele veien til toppen av Linken.


Veien oppover grusbakken er fin, og omkranset av trær. Når du går oppover stien har du utsikt mot Svolvær by og fine fjellrekker som Løva og Kongstindan. Når du har kommet opp til masten følger du videre en liten sti som går videre ca. 150 meter sørover ut til utkikkspunktet.


Ønsker du en lengre og brattere tur kan du følge skiltet opp til Tjelbergtinden. Her fortsetter ruten videre opp til 367 høydemeter.

Foto: @isabellaeinarsen

Andre nyttige tips

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her. 
  • Ta vare på Lofoten når dere er her - hvordan du skal være en ansvarlig gjest, kan du lese mer om her. 

Spørsmål ofte stilt om Linken/Tjeldbergaksla

Kan man ha med hund?

Ja, denne turen passer fint å ha med hund, men husk båndtvang i perioden 01. april til 20. august.

Passer turen for barn?

Turen passer utmerket for barn og voksen i alle aldre. Skal du ha med barnevogn egner ikke turen seg om det er mye sne og glatt føre.

Er turen vanskelig?

Nei, dette er en tur som alle kan være med på.

Er turen luftig?

Nei, turen består ikke av noen luftige partier.

Kan man gå turen om vinteren?

Ja, det kan du, men husk fottøy etter føret, f. eks brodder.

4 dagers topptur i Lofoten med hodelykttur med Skårungen

Ønsker du å oppleve din vinter- eller påskeferie med toppturer i hjertet av Lofoten? Med Skårungen som base tar vi våre gjester med på spektakulære skiturer, tilpasset vær og snøforhold, samt gruppens erfaring og ferdigheter.

Lofoten er kjent for sin ville og fascinerende natur og som kanskje verdens vakreste øyrike. På Skårungen ønsker vi å gi våre gjester en uforglemmelig naturopplevelse på ski, etterfulgt av avslapping i vår spa ved havgapet med både sauna og badestamp. Dagene avsluttes med en unik matopplevelse av vår kortreiste mat på Skårungens restaurant.
På våre guidede randoneeturer i vill og vakker natur, har du ikke bare mulighet å få uforglemmelige skiopplevelser på dagtid, men vi tar dere i tillegg med på en kveldstur på ski med mulighet å se nordlyset danse over oss når vi kjører ned (hodelykter kan lånes fra Skårungen). Personlig vertskap, god stemning og hyggelig atmosfære gjør at dette blir en uforglemmelig ferie.

- 3. - 7. mars (Vinterferien)
- 31. mars - 4. april (Påskeferien)

Dag 1: Ankomst Lofoten
Etter at alle gjestene har ankommet Skårungen blir det felles oppmøte med guiden. Her blir du kjent med guidene og de andre deltakerne, morgendagens tur blir gjennomgått samt en liten historiefortelling om plassen og Lofoten før det serveres en varm middag.

Dag 2: Topptur, spa og lokalmat
Frokost og morgenkaffe nytes med flott utsikt over Lofoten og det åpne hav. Nistepakke blir servert av kokken og du kan fylle din termos med noe godt og varmt. Guidene vil planlegge dagens tur ut fra gruppen, vær og skred/ snø forholdene. De vil legge opp fine turer tilpasset gruppen med fokus på flott natur, god snø og skikjøring for alle i gruppen.
Ved gjennomgang av dagens tur blir det grunnleggende gjennomgang av skredutstyr for å sikre at alle er rustet for turen.

Under turene vil deltakerne få mulighet til å lære mer om fjellmassivet, rutevalg, farer, gå-teknikker og kjøring. Dette er med på å gi en økt forståelse om det å ferdes i vinterfjellet, samt gi en større glede og kanskje mersmak til lignende turer.
Etter en opplevelsesrik dag i fjellet kan ettermiddagen nytes i Skårungen sitt eget spa med både vedfyrt badestamp og sauna rett ved havgapet, før man møtes til felles middag i Skårungens restaurant.
*Dagens tur gås gjennom av guidene før avreise

Dag 3: Topptur, spa, ølsmaking og festmåltid
For de som er tidlig oppe kan dagen starte med et forfriskende morgenbad før frokost. Etter tur blir det mulighet for avslapping i både badestamp og sauna før vi møtes til ølsmaking av et lokalt bryggeri etterfulgt av festmiddag.
*Dagens tur gås gjennom av guidene før avreise

Dag 4: Hodelykttur, nordlys og festmåltid
Denne formiddagen er det ikke noe felles program, slik at du kan nyte en sen frokost, bruke spa-området eller utforske området på egen hånd. Det blir felles skitur på ettermiddagen med hodelykt og håp om at nordlyset danser over oss. Etter tur blir det servert et festmåltid på Skårungens restaurant.

Dag 5: Hjemreise
Denne dagen styrer du selv. Du kan sove lenge og nyte en sen frokost - eller du kan stå opp tidlig og dra på egen tur før en eventuell hjemreise. Du kan spørre vertskapet/guidene for tur-anbefalinger, men husk at turen går på eget ansvar slik at du velger tur etter forhold, vær og din egne kunnskap og ferdigheter.

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Telefon: 90141978
E-post: alea@skaarungen.no
Nettside: https://www.skaarungen.no/4dager

Nordis Hotel & Suites

Nordis Hotel & Suites - Lofoten på første klasse.

Våre suiter har opptil 3 soverom, flere bad, sauna, en stilfull lounge, kjøkken og en komfortabel terrasse. Enten du bare vil skjemme deg bort med ekstra komfort, bedre plass til familien eller ønsker noe ekstra spesielt til bryllupsreisen - så har vi en suite som garantert vil tilfredsstille dine behov.

Torget 21
8300 Svolvær

E-post: stay@nordissuites.com
Nettside: www.nordissuites.com

Bacalao

Velkommen til Bacalao, rett ved havna i Svolvær med utsikt mot havet og Svolværgeita.

På kaipromenaden i Svolvær, i et tidligere bilverksted som i 2002 ble restaurert til servering og utested med egen scene, finner du Bacalao.

Som gjest vil du komme til et av de koseligste spisestedene i Lofotens hovedstad. Foretrukket både av de lokale og tilreisende. Vi er kjent for god mat, drikke, lun og trendy atmosfære.

Noen av kommentarene fra våre gjester på Trip Advisor:
"Blåskjellene var en høydare" "Bacalaoen var meget god" "Fantastisk god tørrfisk" «Lokale matvarer og drikke». "Koselig lokale med peis"

Vi setter stor pris på å ha blitt et sted for alle; for deg som vil hente energi etter en surfe-eller topptur. For deg som vil spise et hyggelig måltid med din kjære, eller bare nyte atmosfæren med vennegjengen.

Vårt eget øl, Surfers Blonde, produsert av Lofotpils har blitt veldig populær. Det samme har våre retter med innslag av lokale råvarer.

Uteserveringen vår har fantastisk utsikt mot havet, fjellene og folkelivet på kaia. Området er utstyrt med varmelamper, pledd, parasoller og baldakin som sørger for lun og god stemning uansett vær. På sommeren er Bacalao et ettertraktet sted å nyte finværet.

Havnepromenaden 2
8300 Svolvær

Telefon: 76079400
E-post: booking@bacalaobar.no
Nettside: www.bacalaobar.no

Molldøra Lounge & Bar

Molldøra Lounge & Bar ligger i 1. etasje på Thon Hotel Lofoten.

Molldøra Lounge & Bar er en lun og koselig lounge og bar med peis. Her serveres det cocktails, drinker, kaffe og te.

Torget
8300 Svolvær

Molldøra Lounge & Bar ligger i 1. etasje på Thon Hotel Lofoten

Telefon: 76049000
E-post: lofoten@olavthon.no
Nettside: https://www.facebook.com/molldoraLoungeBar

Styrhuset Pub

Styrhuset Pub er en ekte pub, her vises sport på storskjerm og puben har en avslappet atmosfære.

Styrhuset Pub er en ekte pub, og har vært byens uformelle møtested i flere tiår. Styrhuset Pub er nærmest en "institusjon" i Svolvær, og har gjennom en årrekke blitt kjent som stedet der "alle møtes".

Torget, O.j Kaarbøesgate 5
8300 Svolvær

Styrhuset Pub ligger rett bak Thon Hotel Lofoten

Telefon: 76049000
E-post: lofoten@olavthon.no
Nettside: https://www.facebook.com/styrhusetpub

Nyvågar Rorbu Hotell

Rorbu med sjøutsikt Som å eie ditt eget lille hus på bryggekanten i Lofoten! Rorbuene er 50 m2 over 2 plan og har eget bad med toalett og dusj, stue og spiseplass til 4 personer. Utstyrt Te-kjøkken med kokeplater, kaffemaskin, vannkoker, Micro og kjøleskap. Gratis WiFi og parkering 2 soverom med to gode senger i hvert rom , deilige dundyner og hotellputer. Sengetøy, håndklær og sluttvask inngår i leien.

Alle våre rorbuer er bekvemme, fint og lyst innredet i Skandinavisk stil.
I vårt service anlegg kan du vaske og tørke klær.
Om sommeren tilbyr vi utleie av sykler og robåter.
Både sommer og vinter byr på et rikt utvalg av aktiviteter.
Variasjon på tilbud og åpningstider kan variere.
Totalt har vi 30 rorbuer på Nyvågar, 18 buer ligger på bryggen og 12 buer ligger på land.
Buene er stort sett like innvendig med små variasjoner.
Har du spesielle ønsker som dobbeltseng, sovesofa, eller rorbu der du kan ta med hund ønsker vi at du tar kontakt direkte med oss for tilgjengelighet.
 

Storvågarnv. 26
8310 Kabelvåg

Telefon: +47 76 06 97 00
E-post: booking@nyvagar.no
Nettside: www.nyvagar.no

Shuttle bus service - Arctic Guide Service

Slipp parkeringskaos – Ta bussen!

Behagelig og enkel måte å komme deg til eller fra Torsfjord, Kvalvika Hike startpunkt. Daglig shuttleservice 11.00-17.00, fra 01. Juni. til 31. Aug 2021.

Ruteinformasjon kommer.

Storeidmyra 70
8370 Leknes

E-post: lofoten@arcticguideservice.no
Nettside: www.arcticguideservice.com

Guidet busstur fra Røst Bryggehotell

Røst Bryggehotell tilbyr guidet busstur rundt hele øya.

Her får man sett det som er av øya, med egen guide som forteller litt om hva som er verdt å vite.

Se kirka, gammelkirka, 1000års-stedet, fiskebrukene og mye mer.

Turen starter ved Røst Bryggehotell hver dag klokken 16.30, og tar cirka 2 timer.

Påmeldingen foregår i resepsjonen på Røst Bryggehotell.

Røst Bryggehotell AS
8064 Røst

Telefon: 76 05 08 00
E-post: post@rostbryggehotell.no
Nettside: www.rostbryggehotell.no

En vandring i tørrfiskens rike - Røst Bryggehotell

Opplev innsiden av fiskebruket, der all tørrfisken blir sortert!

Den beste tørrfisken i verden blir produsert på Røst. En perfekt kombinasjon av veldig mange faktorer gjør nettopp dette mulig.

Under omvisningen på tørrfiskloftet til Røst Sjømat får man vite hvorfor det har seg sånn, at tørrfisken fra Røst er den som blir best mottatt ute i den store verden - og kanskje spesielt hos italienerne!

Bli med på en vandring der du får vite rubbel og bit om dette flere tusen år gamle produktet.

Vi tar i mot både små og store grupper, alt fra 2 til 50 personer.

Tidspunkt avtales med resepsjonen på Røst Bryggehotell.

Røst Bryggehotell AS
8064 Røst

Telefon: 76 05 08 00
E-post: post@rostbryggehotell.no
Nettside: www.rostbryggehotell.no

Sykkelutleie - Røst Bryggehotell

Ta deg en rolig sykkeltur på Røst, kanskje den beste måten å oppleve øya på!

Terrenget på Røstlandet er flatt som en pannekake, noe som gjør en sykkeltur enkelt for selv den minst erfarne syklist.

Vakker natur, det nydelige lyset, severdigheter i fleng - alt dette fra sykkelsetet. Kan det bli bedre? Ta deg en sykkeltur, i ditt eget tempo, og se hva Røst har å by på.

Sykler leies i resepsjonen på Røst Bryggehotell

Vakkert, og ikke minst veldig enkelt!

Røst Bryggehotell AS
8064 Røst

Telefon: 76 05 08 00
E-post: post@rostbryggehotell.no
Nettside: www.rostbryggehotell.no

Glamping på Skårungen

Våre store, stilige glampingtelt er møblert med komfortable senger, dundyner, gulvtepper og lanterner som skaper en avslappende og hjemmekoselig energi. Som om ikke det var nok, er alle telt utstyrt med egen treovn for knitrende varme. Teltene er varme og tørre, selv i dårlig vær, takket være den tykke underduken, som er festet med vanntett glidelås til den impregnerte teltduken. På varme dager kan du rulle opp veggene for å kjøle ned temperaturen, og nyte utsikten til det maksimale.

Denne romtypen passer perfekt for et par, som ønsker en spesiell og naturnær opplevelse, uten å velge bort komforten du får i et hotellrom.

Glampingteltet er kun tilgjengelig fra 1. juni til 31. august.

Ørsvågveien 40
8310 Kabelvåg

Telefon: 90141978
E-post: booking@skaarungen.no
Nettside: www.skaarungen.no

Ridetur under midnattssola - Turridning på Islandshest i Lofoten

Magisk lys fra hesteryggen! Hov ligger på yttersiden av Lofoten vendt mot nord og midnattssola. Fra mai til august tilbyr vi rideturer på natten under det magiske lyset fra midnattssola. Vi opplever vakkert landskap fra hesteryggen!

Hov ligger på yttersiden av Lofoten vendt mot nord og midnattssola. Fra mai til august tilbyr vi rideturer på natten under det magiske lyset fra midnattssola. Vi rir på hvite strender og opplever vakkert landskap fra hesteryggen. På de fleste turene ser vi havørn og flere andre sjøfugl. Vi kan også se spekkhuggere om vi er heldige. Det er noe spesielt med å være ute i naturen ved midnatt, noe magisk. Vi besøker Hovshula hvor vi får servert varm drikke ved midnatt før vi rir hjem til gården.

Når: Mai - august. Kl 22.00 til 00.00
Hvem: Nybegynnere og øvede, enkeltpersoner og grupper
Pris: 1090,- per/pers
Min 2 deltakere
Varighet: ca 2 timer

Våre vilkår og betingelser:https://hovgard.no/rideturer/vilkar-og-betingelser/

Før rideturen anbefaler vi deg å prøve den nye restauranten Låven på Hov Gård: https://hovgard.no/laven-pa-hov/

Hov
8314 Gimsøysand

Hov Gård ligger ved stedet Hov på Gimsøy midt i Lofoten. Dette er ca 45 km sørvest for Svolvær og ca 50 km nordøst for Leknes. Følg E10 og ta av ved Sundklakkbrua på Gimsøy. Gården ligger sentralt i Lofoten, med under en times kjøring til de fleste overnattingsanleggene og attraksjonene. Vi tilbyr transport tur/retur fra torget i Svolvær og i Henningsvær for kr 550,- pp, for midnatsolsturen. Minimum 2 personer.

Telefon: 97559501
E-post: info@hovhestegard.no
Nettside: www.hovgard.no