• Mats Grimsæth/SeilNorge
 • Mats Grimsæth/SeilNorge
 • Mats Grimsæth/SeilNorge
 • Mats Grimsæth/SeilNorge

Vinterseilas og fotoekspedisjon

6. januar - 12. januar 2020 - 7 dager - NOK 16.400 Vinterturene våre med fokus på fotografering har blitt svært populære, så nå kler vi på oss stillongsen og gjør oss klare for nye fototurer i januar! Det helt spesielle med disse turene er lyset på denne årstiden som gir oss de råeste #nofilter opplevelsene time etter time. Vi seiler en hel uke fra Bodø, via Lofoten og Senja, til “Nordens Paris” Tromsø.

Dette er turen for deg som ønsker å ta de råeste bildene på den barskeste årstiden i Nord-Norge, og for deg som vil seile gjennom Nord-Norge i et helt spesielt vinterlys med kameraet alltid klart rundt halsen. Mens batteriene står til lading under dekk kan du bli med å seile, eller lære å seile, underveis. Seiling på vinteren i Nord-Norge er helt unikt og ved å kombinere det med fotografering utnytter vi døgnet maksimalt ved å hele tiden stå klar til å ta de beste bildene helt fri av gatelykter eller andre forstyrrende lys.

Denne uka seiler vi fra Bodø og bruker én uke nordover til Tromsø. På veien vil vi utforske Steigen, Lofoten, Andøya og Senja. Underveis håper vi at vi skal vi finne hval og spekkhoggere, seile om kapp med nordlyset, og lære mer om seiling og fotografering.

Vår dyktige skipper vil ta seg av seiltrening og navigasjon, mens vår kunnskapsrike fotoguide vil legge til rette for en fotoekspedisjon med mye innhold, både faglig og sosialt.

På denne turen prøver vi å få til en dag der vi leker med silda, spekkhoggerne og hvalene som hvert år samler seg langs kysten av Troms. I mange år har de lekt seg i fjorden på utsiden av Kvaløya, i fjor og i år har de vært mest rundt Skjervøy. Værmeldingen for uka, samt hvor silda befinner seg vil avgjøre om vi får tid til å oppsøke hvalene i nord-Troms, eller om vi i stedet får lete etter dem utenfor Senja underveis.

Her er det ingen krav til forkunnskaper om foto. Om du er proff eller amatør betyr ingenting. Bare ved det å seile sammen med andre fotointeresserte deltagere vil du sannsynligvis lære mye nytt. Hvis du kun har et mobilkamera og vil være med på en uforglemmelig tur og seile på vinteren, så er du velkommen om bord du også!

Program

Dag 1 - Ankomst og seilas mot Karlsøyvær
Dag 2 - Seilas mot Steigen og over Vestfjorden til Lofoten
Dag 3 - Full seildag nordover til Risøyhamn
Dag 4 - Full seiledag til Hamn i Senja og første møte med hvalen
Dag 5 - Seilas mot Sommarøya
Dag 6 - Hvalsafari på yttersida av Kvaløya
Dag 7 - Siste møte med hvalen og seilas mot Tromsø

Nivå på turen

Dette er en tur for alle foto- og naturinteresserte! Seilmessig er turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinne så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Dette er en fototur, hvor vi vil bruke mye tid bak kameraet. Du behøver ikke ha spesielle forkunnskaper innenfor foto, vi justeres nivået etter deltakerne, og du vil raskt få nye oppgaver og lære masse underveis!

Reise

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise så miljøvennlig som mulig. Å ta tog eller kjøre flere i samme bil er det beste. Å reise langsomt gir også en annen dimensjon til ferien enn å bare fly over alle de vakre stedene landet vårt har å by på. Nordlandsbanen går helt til Bodø, og med nattog fra Oslo til Trondheim så er det en flott reise fra sør-Norge.

Endringer i programmet

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold.


Les mer og book turen her.

SeilNorge AS
Himmelblå Brygge
8985 Ylvingen

Telefon: (+47) 41 29 79 00


8985 Ylvingen

E-post: flaskepost@seilnorge.no
Nettside: www.seilnorge.no

   !
   9
   N
   1
   2