• Mats Grimsæth/SeilNorge
 • Mats Grimsæth/SeilNorge
 • SeilNorge
 • Mats Grimsæth/SeilNorge

Ski og Seil Lofotpåska - Seil Norge

7. april - 13. april 2020 - 7 days - NOK 21.300 Ski og Seil i Lofoten er et eventyr for deg som vil seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski i alpine og hvitkledde Lofotfjell. En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert, enten du er erfaren eller nybegynner.

Fjellene i Lofoten er noe av det råeste Norge har å by på, og de er kjent for sine alpine topper og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700 -1000 høydemeter nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra! Mulighetene er mange, men de mest spektakulære turene er tilgjengelige kun med båt.

I løpet av denne påska skal vi oppleve og bestige mange av de flotteste fjellene i Lofoten, samtidig som vi får noen flotte kortere seilturer på vei fra det ene skifjellet til det andre. Turen starter og slutter i Svolvær. Toppturene vi går i løpet av turen planlegger vi i fellesskap, tilpasset gruppa, vær og føreforhold. Etter toppturene på dagtid seiler vi videre til neste havn og klargjør for ny topptur neste dag. Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena.

På turen har vi med oss skiguide alle dagene. Guiden er med som ressurs og læremester, og gir oss muligheter til også å gjøre mer krevende skiturer og bestigninger dersom været, forholdene og gruppens nivå åpner for det. Av stedene vi skal innom underveis på turen er Svolvær, Austnesfjorden, Geitgaljertind, Trollfjorden og Raftsundet.

Denne turen starter med mulighet for et to-dagers skredkurs i fjellene i Lofoten, som en mulighet for deltagerne å melde seg på til en ekstra kostnad.

Program

Dag 1 - Ship o’hoi - vi møtes og kaster loss
Dag 2 - Topptur i Austnesfjorden
Dag 3 - Vi utforsker videre
Dag 4 - Majestetiske og trollske Trollfjorden
Dag 5 - Skikjøring i Trollheimen eller Raftsundet
Dag 6 - Skikjøring i fjellsidene i Raftsundet
Dag 7 - Siste topptur, og takk for turen

Hva er egentlig Ski og Seil?

Ski og Seil er et turkonsept der vi seiler inn til foten av fjellheimen og starter skituren i vannkanten. Med båt kan vi flytte oss fra sted til sted, og velge fjellsider og områder ut i fra vær og føreforhold. Ski & Seil er noe italienske og franske skikjørere har gjort i Norge siden 90-tallet, og som nordmenn såvidt har oppdaget gledene ved. Vi i SeilNorge har arrangert Ski&Seil-turer på Helgeland, i Steigen, i Lofoten, i Lyngen og i Finnamark i mange år, og vi tør påstå at vi kjenner de beste stedene.

Nivå på denne turen - middels nivå

På denne turen krever vi noe noe erfaring med toppturer. Har du mye erfaring så er det bare positivt, og du vil få kjørt og gått fra deg. De med mye erfaring kjører ofte brattere enn de andre, og tar kanskje flere turer ila. en dag. Men vi prøver å holde nivået så jevnt som mulig, så vi kan velge turmål ut i fra deltakernes nivå. Hvis du er i tvil om dette er turen for deg, så kontakt oss gjerne i forkant, så kan vi se litt på nivået på de andre påmeldte og finne en tur som passer deg perfekt - enten du er nybegynner eller erfaren.

Seilmessig er denne turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Alle deltakere bidrar med seilingen, matlagingen og drift av båten.

Reise

Vi anbefaler alle våre deltagere å reise så miljøvennlig som mulig. Å ta tog eller kjøre flere i samme bil er det beste. Å reise langsomt gir også en annen dimensjon til ferien enn å bare fly over alle de vakre stedene landet vårt har å by på. Nordlandsbanen går helt til Bodø, og med nattog fra Oslo til Trondheim så er det en flott reise fra sør-Norge.

Endringer i programmet:

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold. Er vi et sted uten snø, drar vi dit snøen er! Om bord i båten har vi med oss lettbåt til strandhugg og små ekspedisjoner, vi har fiskeutstyr til torsken, og turutstyr til bål og toppturer. Med seilbåten er vi fleksible til å finne den beste snøen, men det betyr kanskje at vi drar et sted som ikke står i programmet.


Les mer og book turen her.

SeilNorge AS
Himmelblå Brygge
8985 Ylvingen

Telefon: (+47) 41 29 79 00

E-post: flaskepost@seilnorge.no
Nettside: www.seilnorge.no

   !
   9
   N
   1
   2