• SeilNorge
 • SeilNorge
 • SeilNorge
 • SeilNorge
 • SeilNorge
 • SeilNorge
 • SeilNorge
 • SeilNorge

Klatring og Seil - Steigen og Stetind

5. august - 13. august 2020 - 22.500,- Bli med å klatre og seile blant Norges nasjonalskatter! Vi seiler fra øy til fjell for å oppleve, se og lære. Vi leker oss i vinden, i vannet, på fjorden, i skjærgården og i høyden i fjella!

Denne turen byr på noen av de barskeste og flotteste naturopplevelsene Norge har å by på! Vi har lenge ønsket å tilby en tur der vi seiler fra fjell til fjell, og klatrer noen av de flotteste toppene i området. Vi kaster nå loss og legger til kai ved innstegene til noen av Norges mest spektakulære klatreturer!

Å seile rundt med seilbåt er beste måten å reise langs kysten, og det er ikke bare moro, men også veldig praktisk. Fra båten kan vi på både kort og lang avstand studere og beundre fjellene vi skal opp på, og så bare ta jolla på land og klatre oss opp.

Er du klar for neste års seil- og klatreeventyr?!

Denne turen starter og avsluttes i Bodø. Først seiler vi til Steigen og innom Mannshausen, ekspedisjonsøya til Børge Ousland, som er et veldig godt utgangspunkt for å gå Nordskott-traversen. Dette er en luftig, men overkommelig tur, som vil gi oss en god smakebit på det vi kommer til å oppleve til fjells senere i uka.

Videre nordover går seilasen til Hamarøyskaftet, som er neste fjell vi skal bestige på turen. Hamarøyskaftet er et helt spesielt fjell som står rett opp som et økseskaft, og turen opp er luftig og med svært god utsikt. Fra Hamarøy går turen nordover til Tranøy Fyr, hvor vi går i land for å se og lære litt om norsk fyrhistorie og denne fine plassen. Vi slapper av på båten mellom slagene i fjellet. Det er en behagelig måte å reise på, og de fleste sover godt når de blir vugget i søvn etter en lang dag på tur.

Selve hovedmålet for turen er Stetind, Norges nasjonalfjell! Som en ambolt i granitt ruver det over Tysfjorden, og selv ateister kan bli religiøse av synet av den mektige kjempen. Vi har med oss flinke guider på tur, og de skal ta oss trygt til topps.

Vil du oppleve det beste dette området har å by på, så er dette turen for deg! På våre turer får du variasjonen og kombinasjonen av hyggelige kvelder i båten, og heftige fjellopplevelser på dagtid!

På denne turen vil vi benytte seilbåten vår Humla. Bilder og mer info om våre båter finner du her.

Program

Dag 1: Turstart i Bodø
Dag 2: Seilas til Nordskot og Mannshausen
Dag 3: Heftige Nordskot-traversen og kveldssailas til Hamarøy
Dag 4: Hamarøyskaftet 613 m.o.h.
Dag 5: Seilas nordover
Dag 6 – "The ugliest mountain I ever saw” - Stetind
Dag 7 – Seilas til Bodø (reservedag for Stetind)
Dag 8 - Farvel for denne gang!

Nivå på turen
Seilmessig er ikke denne turen særlig vanskelig, og du er velkommen med uansett! Vi har både med folk som aldri har seilt før og erfarne seilere. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinne så fort som mulig, og er du erfaren vil du få ansvar og større utfordringer. Du må ønske å bidra i seilinga, matlagingen og drift av båten.

Selve klatringen på turen er ikke teknisk utfordrende, men det er svært luftige partier underveis, og disse kan få hjertet til å banke litt raskere. Generelt er klatring gradert fra 3 (som er svært lett) til 9 - 10 (som er svært, svært vanskelig), klatringen vi skal begi oss ut på i løpet av denne turen ligger på 4-tallet. Har du klatret litt før, eventuelt er fjellvant med en stødig fot og ikke er høyderedd, så vil du klare denne turen.

Sikkerhet

Guidene på turen er sertifiserte klatreinstruktører og aktive klatrere, og har alltid fokus på sikkerhet. Dette gjør også at programmet kan endres underveis. Toppene vil kunne bli erstattet med andre flotte topper i området vi ferdes i, om situasjonen skulle tilsi det. Vær og forhold kan gjøre at vi må endre turplanen underveis, men programmet er fleksibelt, og vi gjør alt for at vi kommer innom de planlagte toppene. Våre turledere vil gjøre en fortløpende vurdering av sikkerheten underveis.

Vi tar sikkerheten på alvor og på våre turer trener vi på håndtering av ulike situasjoner som kan oppstå på havet. Mann-over-bord, brann, forlat fartøy, mastehavari, grunnstøting er noen av disse. Å bygge deltakernes kompetanse på hvordan å håndtere kritiske situasjoner er viktige elementer for bedre sikkerhet om bord. Om bord båt og på tur må alle vite hva de skal gjøre i potensielt farlige situasjoner. For oss er det viktig at du som gjest læres opp raskt nok til å kunne være deltager om bord og ikke passasjer. Det bidrar til læring, mestring og økt sikkerhet for båt og mannskap. Det er også derfor våre turer er for seilkurs å regne og ikke en tur der man er en passiv passasjer.

Utstyr

Vi stiller med alt av fellesutstyr. De som melder seg på turen vil få en utførlig utstyrsliste før avreise. Av personlig klatreutstyr som bør medbringes er: hjelm, sele, skrukarabin, taubrems/rapellåtter, 2 stk. prusik/klemknuter. Hvis du ikke kan skaffe deg utstyret før avreise kan du leie utstyrspakken for 650,- per uke.

Reise

Dersom du har tid så oppfordrer vi alltid å reise så miljøvennlig som mulig. Å reise langsomt gir også en annen start på en ferie enn å reise raskt. Nordlandsbanen går helt til Bodø, og med nattog fra Oslo til Trondheim så er det en flott reise fra sør-Norge. For rutetider og priser se www.nsb.no Dersom du bor langs kysten kan hurtigbåt eller selveste Hurtigruta være en mulig reisevei, enten nordfra eller sørfra. De kan selvfølgelig også fly til Bodø og det finnes en god del rimelige billetter.

Bo og innkvartering

Vi bor om bord seilbåt i køyer ii lugarer. Det vil ikke alltid være mulig å dusje hver dag pga. begrenset feskvannskapasitet, men stort sett annenhver dag er vi enten i en havn med nok ferskvann eller så seiler vi innom et sted hvor vi kan låne dusj. Og så er jo dette en sommertur og da bader vi stort sett i havet uansett.

På turene bidrar alle i driften av båten, og matlagingen går på rundgang. I forkant av tur setter vi opp en meny og handler inn det som trengs. Si ifra hvis du har allergier, så tar vi hensyn til det. I løpet av turen seiler vi også innom noen av områdets beste restauranter i havgapet.

Endringer i programmet

Programmet bør sees på som et utgangspunkt som vi tilpasser etter vær og forhold. Vi forbeholder oss også retten til å stadig forbedre turprogrammet til det bedre. Og med oss underveis har vi alltid lettbåter til strandhugg og små ekspedisjoner, vi har fiskeutstyr til torsken, og turutstyr til bål og toppturer - vi er klare for eventyr!

Forbehold

Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Betingelser når det kommer til fjell/klatreturene: Vi tar forbehold om skader/vær/andre forhold som ikke tillater oss å gjennomføre turene, vi tar sikkerhet veldig alvorlig. Deltagelse på eget ansvar. Betaling for tur refunderes ikke som følge av uforutsette hendelser, skader/vær eller andre forhold. Men vi har en hel uke til rådighet og skal leke i et område rikt på natur og muligheter for alternative aktiviteter.

Les mer og book turen her.

SeilNorge AS
Himmelblå Brygge
8985 Ylvingen

Telefon: (+47) 41 29 79 00

Nettside: www.seilnorge.no

   !
   9
   N
   1
   2