Lofotfiske for fiskeentusiaster

XXLofotens fiskeskøyte MS Symra og erfarne yrkesfiskere står klare for å ta deg med på utror til fiskefeltet denne vinteren. Denne fisketuren er tilpasset deg som har erfaring med fiske, eller som ønsker å få mest mulig fisk på en lengre fisketur som er lagt opp etter når fisken biter aller best – fra morgengry.

Vi har utror kl.06.00, og beregner totalt seks timer på turen. På den tiden skal vi ha tid til å finne de gode fiskeplassene på feltet, samt få rikelig med fangst. Vår 48 fots fiskeskøyte er sertifisert for 38 passasjerer, og har 12 fiskeplasser. Maks antall på turene for våre hardbarka fiskere er derfor 12 personer. Da får du til egne tilegnede fiskeplass ombord til disposisjon hele turen. Vi hjelper deg med sløying om bord, og tilbyr også vakuumering etter turen om ønskelig.

MS Symra er det du forbinder med en tradisjonell fiskebåt, og damen runder faktisk 100 år i 2017. En komfortabel båt som er konstruert for nettopp Lofotfisket.

Hva skal du få være med på?
Du møter opp i Svolvær havn på vårt hovedkvarter på kaia, og blir ønsket velkommen av vårt vertskap og mannskap. Vårt mannskap er yrkesfiskere og kjenner havet som sin egen baklomme. Det gis god informasjon om hva vi kan forvente av dagen, sikkerheten om bord og opplæring i bruk av fiskeredskaper og annet utstyr. Eget utstyr kan også benyttes. Vi setter kursen ut fra Svolvær, forbi fiskerkona, og går til de fiskefeltene vi av erfaring vet kan gi god fangst etter årstid og sesong.

Vi må alltid ta værforbehold for våre turer, men gjør vårt ytterste for å gjennomføre turen. Om været gjør fisketuren denne dagen umulig, setter vi opp en ny tur dagen etter, eller du får tilbud om andre aktiviteter.

Hovedsesong Lofotfisket: 25.2-15.4.
Skreien har ikke datovarsling, derfor vet vi ikke på forhånd når innsiget i Vestfjorden vil skje hvert år, men sannsynligheten for skreifangst i denne perioden er stor.

Fisketurer i denne perioden arrangeres fast kl.06.00-12.00 på onsdager.
Pris: 1750 kr per person

Andre tidspunkt på forespørsel. Gruppeturer arrangeres etter ønske.

Hva bør du ha på deg og med deg?
Lofotværet kan variere sterkt fra dag til dag, og det er noe av sjarmen med vårt øyrike. Fiskerne har over hundrevis av år lært seg hva som er god bekledning på havet, og det samme anbefaler vi våre gjester. Ta på deg:
• Ullundertøy innerst kroppen som isolerer og puster
• Fleecejakke, ullgenser eller annen mellomlagsjakke
• Lue, votter som tåler litt fiskelukt og støvler eller tykke gore-tex sko

Dette er inkludert:
• Egnet fiskeredskap
• Egen fiskeplass på båten
• Flytedress og oljehyr
• Fottøy, hansker og lue ved behov
• Varm drikke
• Vårt erfarne mannskap og fisketuren

Kan kjøpes ekstra:
Vi tilbyr i tillegg kjøp av gode nistepakker: kr 199
Vakuumering av fangsten etter turen kan kjøpes i tillegg.

J.E Paulsens gate 9
8300 Svolvær

Vi holder til i Svolvær havn, ved kaipromenaden.

Telefon: 916 555 00
E-post: booking@xxlofoten.no
Nettside: www.xxlofoten.no

   !
   9
   N
   1
   2