Guidet kulturtur på sykkel fra Svolvær

Lofoten er et sykkel-eldorado! Fra sykkelsetet kan du oppdage lokale perler og bli kjent med Lofotens kultur og historie sammen med en kunnskapsrik guide.

Vårt mål for deg på denne turen er at du skal sykle trygt og få en kombinasjon av sykkeltur med smakebiter fra vår kultur og historie.Vi har satt opp ruten fra Svolvær til Kabelvåg, før vi ender opp på en hemmelig strand på Ørsnes som er noe helt for seg selv. Vi tilpasser ruten etter vær. Vi ønsker å vise deg Lofoten på vår egen måte, hvordan vi som bor her lever våre liv og du får smakebiter av lokal historie fortalt av vår lokalkjente guide.

XXLofoten har 33 BMC sykler i modellen crosscountry & tour. Sykkelen passer både til landevei, by og fjell.

Dere møter opp i Svolvær havn i våre lokaler og blir tatt i mot av vår turguide og vertskap for turen. Syklene tilpasses deg, vi har sykler fra XS - XL. Svolvær er en kompakt liten småby. Du skal ikke mange hundre meterne utenfor bykjernen før du ikke ser bebyggelse, men er omringet av en heftig natur. Dette betyr likevel ikke store høydemeterforskjeller for oss på sykkel. Veien går ved havet, og turen kan derfor sykles av de aller fleste. Du trenger derfor ikke være sprek og i god form for å bli med oss på denne turen der vi sykler totalt ca 30 km.

Turen tar ca 5 timer. Været i Lofoten kan skifte raskt, fra sol og fint, til regn. Pass derfor på at du har med deg et skifte for overkropp, gjerne også noen hansker om du deltar på tur i mai eller august der temperaturen kan være noe lavere.

Hovedsesong: 15.5-31.8.
Trugeturen arrangeres kl.12.00-17.00 på tirsdager, torsdager og lørdager i sesongen.
Pris: 590 kr per person

Andre tidspunkt på forespørsel. Gruppeturer arrangeres etter ønske.

Hvem passer denne turen for?
Denne turen har vi tilpasset de som ønsker å få en naturopplevelse sammen med en kunnskapsrik guide som tar deg med til de fineste plassene i bakgården han er lommekjent i. Det stilles ikke spesielle krav til sykkelferdigheter, du får en god instruksjon før vi sykler. Turen er ikke tilpasset barn.

Hva bør du ha på deg og med deg?
Lofotværet kan variere sterkt fra dag til dag, og det er noe av sjarmen med vårt øyrike. Vi anbefaler deg å ta på deg det vi som bor her har på oss når vi skal på tur:
• Gjerne turbukse som gjør det behagelig å sykle og genser på overkroppen.
• Fleecejakke eller annen mellomlagsjakke
• Skjerf i halsen
• En sekk med hansker og vind- og vannavstøtende jakke på lur
• Varm og kald drikke, nistepakke

Dette er inkludert:
• Sykkel
• Sykkelhjelm og refleksvest

• Guide som snakker norsk og engelsk

Kan kjøpes ekstra:
Vi tilbyr i tillegg kjøp av gode nistepakker til turen: kr 199

XXLofoten arrangerer også guidede sykkelturer for grupper til Ørsvåg, Henningsvær og Brenna. Eller til andre destinasjoner etter forespørsel.

   !
   9
   N
   1
   2